Gündem:
TWITTER'I KAPATIN BAŞVURUSU
TWITTER'I KAPATIN BAŞVURUSU

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kişilik hakları zedelendiği gerekçesiyle Twitter'ın kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu’nun vekili Avukat Hükümdar Hamdioğlu, Twitter ile yapılan hakaretlerde Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve mahkemelere yapılan müracaatların sonuçsuz kaldığını söyledi.

Twitter üzerinden Haziran ayında Burhan Kuzu ile ilgili ağza alınmayacak ağır hareketlerin yapıldığını kaydeden Hamdioğlu, şöyle devam etti:

“Bununla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosuna müracaatta bulunduk. Yalnız bununla ilgili olarak fail araştırıldı, Amerika ile yazışmalar oldu. Ancak ilgili şirket bu noktada her hangi bir karşılık vermedi. Vermediği için de faile ulaşamadık ve faili meçhul olarak zaman aşımı bürosunda terk edilmiş durumdadır. Dolayısıyla bireysel başvuru yoluna da emsal karar mahiyetinde 3 Nisan tarihinde bir içtihat var. Burhan Kuzu’nun da yararlandırılmasını, her ne kadar iç hukuk yollarını tüketmemiş olsak bile Burhan Kuzu’nun bu emsal karardan yararlanarak uğramış olduğu manevi zararın tazmin edilmesini, mümkünse ilgili sayfanın kapatılmasını, mümkün değilse Twitter sitesinin kapatılması için bireysel başvuru hakkımızı kullandık. Sonucu bekleyip göreceğiz”.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku