Gündem:
UÇAKTA MERKEZ BANKASINI DA BOMBALADI
ERDOĞAN KÖLN DÖNÜŞÜ UÇAKTA MERKEZ BANKASINI DA BOMBALADI

Başbakan Erdoğan 17 Aralık 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonunda Halk Bankası'na operasyon yapanları hain ilan etti. Merkez Bankası'na da ağır sözlerle yüklendi.

Başbakan Erdoğan’ın, Köln dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı değerlendirmeler, bugün manşetlere taşındı.

Erdoğan’ın değindiği konular Okmeydanı olayları, ‘Alisiz Alevilik’, Pensilvanya, faiz indirimi ve Koç grubunun fabrika açılışına katılması oldu.

Partisinin cumhurbaşkanı adayını mayıs sonu yerine haziran ayı ortalarında açıklayacaklarını da söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“İllegal örgütlere karşı Alevi vatandaşlarımızın duruşu çok önemli. ‘Alisiz alevilik’ ile ilgili kampanyalar Alman yönetimine de bildirildi. Alevi kanaat önderlerini daha kararlı göremediğimiz için üzülüyoruz. Onların kararlılığı, özellikle Alevi aydınlarımızın kararlılığı, birçok şeyi değiştirmeye yetecek."

“HER TAŞIN ALTINDA O”

"Maalesef güvenlik zaafiyeti var, Okmeydanı terör örgütlerinin kuluçka yuvası gibi, gereken yapılacak" diyen Erdoğan, Pensilvanya'nın tüm gerilimlerin göbeğinde olduğunu söyledi ve “Hangi taşı kaldırsan altından o çıkıyor" diye konuştu.

MERKEZ BANKASI’NA ELEŞTİRİ

Merkez Bankası’nın faiz indirim miktarını da eleştiren Başbakan, "Sen dalga mı geçiyorsun?, yükseltirken 5 puan birden yükseltiyorsun, indirirken yarım puan indiriyorsun, kendine çeki düzen vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

“KİN TUTMAM YANLIŞ OLUR”

Başbakan Erdoğan, geçen hafta, yeni fabrikalarının açılışına katıldığı Koç grubuna ilişkin de değerlendirmede bulundu: “Gezi sürecinde bizi üzdüler ama ülkemde yatırım yapacak bir gruba kin tutmam yanlış olur.”

'Haziran ortası gibi adayımızı açıklayacağız'

'Erdoğan adayınızı ne zaman açıklayacaksınız?' sorusuna: "Almanya'da görüştüğüm STK'lar bizimle de istişare etmeyecek misiniz? diye soruyorlar. İstişareleri tamamlamadım. Önümüzdeki hafta STK'larla görüşeceğim. Yurtdışındaki STK'larımızla da görüşeceğim" diyen Erdoğan destek alamayacağı STK'lara gitmeyeceğini söyleyerek "Ancak çok geciktirmeden Haziran ortası gibi adayımızı açıklayacağız' dedi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku