Gündem:
UĞUR DÜNDAR'ın HAPSİ İSTENİYOR!
UĞUR DÜNDAR'ın HAPSİ İSTENİYOR!

Gazeteci Uğur Dündar hakkında, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, köşe yazısında ve sosyal paylaşım sitesi Twitter'da hakeret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Eski Bakan Binali Yıldırım'ın, avukatı Serkan Bayram aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinin ardından soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Sıddık İlgar, iddianameyi hazırladı.

İddanamede, Dündar'ın Sözcü gazetesindeki 5 Nisan 2014 tarihli köşe yazısında, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pistin inşasıyla ilgili iddialarına yer verildi.

Yine Uğur Dündar'ın Twitter adresinden paylaştığı Binali Yıldırım hakkındaki yazısının yer aldığı iddianamede, Dündar'ın eski Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Yıldırım'ın onur, şeref ve saygınlığını zedelediği, şöhret ve itibarına leke sürmeye çalıştığı, basın yayın yoluyla görevinden dolayı alenen zincirleme biçimde hakarette bulunduğu öne sürüldü.

Dündar'ın 1 yıl 8 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianame, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, daha önce köşe yazısında hakkında iftira attığı gerekçesiyle gazeteci Uğur Dündar ve Sözcü gazetesi aleyhine 200 bin liralık tazminat davası açmıştı.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku