Gündem:
URFA'DA SULAR DURULMUYOR
URFA'DA SULAR DURULMUYOR

AKP Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ile Abdülkerim Gök, seçimi kazanan partili Belediye Başkanı'nı kutlamak için Akçakale'ye giderken, ilçe girişinde iddiaya göre seçimi kaybeden MHP'li grup tarafından durduruldu. Araçların camını kıran ve saldırmaya kalkıştığı ilyeri sürülen grubu, milletvekillerinin yanındaki kişiler havaya ateş açarak durdurdu. Milletvekilleri bölgeden uzaklaştırılırken, ilçede önlemler artırıldı.

Pazar günü yapılan yerel seçimleri Akçakale'nin mevcut belediye başkanı AKP’li Abdülhakim Ayhan yeniden kazandı. Seçimleri kazanan Ayhan'ı kutlamak isteyen AKP Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ile Abdülkerim Gök bugün saat 17.00'de yanlarında partililerle birlikte Akçakale'ye gitmek istedi. İddiaya göre, milletvekillerinin bulunduğu araç konvoyu, Akçakale'ye birkaç kilometre mesafede, pazar günkü seçimleri kaybeden MHP Belediye Başkan adayı Mehmet Yalçınkaya'ya ait çırçır fabrikasının önünde ilçeye geleceğini öğrenen grup tarafından durduruldu.

İddiaya göre, seçim sonuçlarına itiraz eden 200 kişilik grup, tartıştıkları milletvekillerinin araçlarının camlarını kırdı ve saldırmaya kalkıştı. Bu saldırı girişimi üzerine 2 milletvekilinin yanında bulunan bazı kişiler de tabanca ve tüfeklerle havaya ateş açarak saldırmak isteyen kalabalığı engelledi. Oluşan gerginlik üzerine milletvekilleri ve yanlarındaki partililer, camları kırılan araçlarına binerek Akçakale'ye gitmeden Şanlıurfa'ya döndü. 


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku