Gündem:
VALİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA
VALİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Biz tedbirlerimizi aldık bütün dileğim son dakikaya kadar yapmış olduğumuz öneriler doğrultusunda ilgili müracaatçıların değerlendirmeyi bir kez daha yapması ve uzlaşıcı bir tavır göstermesidir" "Yenikapı'da yapılması 1 Mayıs'ın kutlanmasına halel getirmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ankara'ya uğurlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın mensuplarının 1 Mayıs'a ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gün kala Vali Mutlu ,Taksim'de günü kutlamak isteyenlere çağrı yaparak “Biz tedbirlerimizi aldık bütün dileğim son dakikaya kadar yapmış olduğumuz öneriler doğrultusunda ilgili müracaatçıların değerlendirmeyi bir kez daha yapması ve uzlaşıcı bir tavır göstermesidir“ dedi. Mutlu, “Yenikapı'da yapılması 1 Mayıs'ın kutlanmasına halel getirmez “ diye konuştu.

Mutlu, İstanbul Emniyeti'nin yaptığı operasyon sonucu iki kalaşnikof tüfeğinde ele geçirildiğini belirterek, "Uzun namlulu silahların oluşturduğu bir risk var bu şehirde“ diye konuştu

"TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK VE VERMEYE HAZIRIZ" 

Vali Mutlu, "Resmi Olarak cevabımızı verdik.Basın duyurumuzla net bir şekilde ifade ettik. Özellikle biz Emek ve Dayanışma Günü'nün bir şenlik havasında kutlanabilmesi amacıyla her türlü desteği verdik ve vermeye hazır olduğumuzu da ifade ettik. Bakınız ilk kez Emek ve Dayanışma Günü'nde işçi ve emekçi kardeşlerimizin bu bayramı bir huzur içerisinde kutlayabilmeleri için kamu imkanlarını da seferber ederek 300 İETT otobüsünü de istenen her noktadan geliş-gidiş ücretsiz sağlamak üzere tahsis ettik. Bugünün bir barış, hoşgörü bir dayanışma neşe, huzur ve güven ortamı içerisinde kutlanabilmesi için yapmış olduğumuz bu tekliflerin değerli emekçi kesim tarafından değerlendirilmesi umudumuzu hala muhafaza ediyoruz. Bunu bir kez daha ifade ediyorum hangi gerekçelere dayandırdığımızı söyledik. Hatta istihbari bilgilerden bahsettik. Geçen gün emniyet müdürlüğümüz bir operasyon yaptı. Hala elimizde bir takım istihbarati bilgiler var. Bunları kamuoyuyla paylaşabilmem mümkün değil. Yaptıkları operasyonda iki tane kalaşnikof tüfeği ele geçirdiler .Uzun namlulu silahların oluşturduğu bir risk var bu şehirde. Dolayısıyla biz her halükarda vatandaşlarımızın, mitinge katılanların can ve mal güvenliklerini korumakla mükellefiz“ dedi. 

"EMEK KARŞISINDA BOYNUMUZ KILDAN İNCEDİR"

Mutlu emekçi bir aileden geldiğini de sözlerine ekleyerek, “Yenikapı'da yapılması 1 Mayıs'ın kutlanmasına halel getirmez. 1 Mayıs hepimizin bayramıdır. Hepimiz emekçiyiz emekçi ailelerden gelen çocuklarız. Emek karşısında boynumuz kıldan incedir. Emeğin kutsallığını her zaman kabul ediyoruz. Neticede emeğimizle geçinen insanlarız. Emekçi kardeşlerimizle saflarımız farklı değil aynı saftayız. Hepimizin bayramıdır “ şeklinde konuştu. Mutlu son olarak, “Biz tedbirlerimizi aldık bütün dileğim son dakikaya kadar yapmış olduğumuz öneriler doğrultusunda ilgili müracaatçıların değerlendirmeyi bir kez daha yapması ve uzlaşıcı bir tavır göstermesidir “ dedi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku