Gündem:
VAN'da HAİN SALDIRI

VAN'da HAİN SALDIRI

Van'ın Özalp ilçesinde teröristler, Vefa Sosyal Destek grubuna silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesaplarından alçak terör saldırısına tepkiler gedi. Bakan Albayrak mesajında, "Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi. Bakan Soylu ise taziye mesajında, "Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, "Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz!" ifadelerine yer verdi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Özalp ilçesinin Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Pandemi tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi'ne Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yardım götürüldü. Ekibin ilçeye dönüşü sırasında içinde bulundukları araca, arkadan gelen bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 1 belediye çalışanı ile yolda araca aldıkları vatandaş hayatını kaybetti, belediye çalışanı 1 kişi de yaralandı. Yaralı olay yerine çağrılan ambulansla Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik saldırıda yaralanan belediye çalışanını ziyaret etti

BAKAN ALBAYRAK'TAN TAZİYE

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Van'daki alçak saldırı sonrası sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı.. Bakan Albayrak mesajında şu ifadelere yer verdi;

Van’ın Özalp ilçesinde vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışan iki kardeşimiz, teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düştü. Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: BUNUN HESABINI HEM DEVLETİMİZ HEM MİLLETİMİZ SORACAKTIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da alçak saldırıya ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Devletimiz bu hain terör örgütüne, mübarek Ramazan günü gerçekleştirdiği bu alçak saldırının hesabını soracaktır" diyen Altun, "Siyaset şemsiyesi altında PKK, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine payanda olanlara da bunun hesabını hem devletimiz hem milletimiz soracaktır!" dedi.

İletişim Başkanı Altun şu açıklamalarda bulundu;

PKK, Van'da Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik alçak bir saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK'lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku