Gündem:
VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI SİLAH ZORUYLA İSTİFA ETTİRİLDİ
VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYI SİLAH ZORUYLA İSTİFA ETTİRİLDİ

Vatan Partisi bugün Hakkari Yüksekova’da Kardeşlik ve Kucaklaşma Mitingi’ni gerçekleştirdi.

Genel Başkan Doğu Perinçek’in katıldığı mitinge kardeşlik havası hakim oldu.

Doğu’yla Batı’nın, Edirne’yle Hakkari’nin kucaklaştığı mitingde Türkiye’yi birleştirme vurgusu yapıldı. 

Yüzlerce yurttaşın katıldığı alana büyük bir coşku hakim oldu. 

Sık sık “Birlik Barış Kardeşlik”  ve “Türk Kürt Kardeştir Amerika Kalleştir” sloganları atıldı. 

Miting büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Hiçbir siyasi partinin seçim mitingi yapmadığı Yüksekova’da bütün engellemelere rağmen gerçekleşen Vatan Partisi mitinginde Genel Başkan Doğu Perinçek ve Hakkari milletvekili adayı Namık Ereli konuştu. 

Vatan Partisi’nin Hakkari milletvekili adayı Namık Ereli konuşmasını Türkçe ve Kürtçe yaptı.

Ereli’nin konuşması şöyleydi:

"Yüksekova barışın ve kardeşliğin simgesidir. Yüksekova halkı sadece barış istiyor. Biz beraber iyilik ve beraberlik içerisinde yaşamayı arzu ediyoruz. Bu topraklarda artık analar ağlamasın diyoruz. Biz bu vatanın evlatlarıyız. Biz savaşı istemeyenleriz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız."

Namık Ereli'nin, miting sonrasında kafasına silah dayanılarak adaylıktan istifa ettirildiği bizzat Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından belirtildi.

Perinçek, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada PKK'ya yakın haber kaynaklarının olayı dezenforme ederek yayımladıklarını, olayın tamamen baraj aşırtılarak meclise sokulması için "sözde aydın" çevrelerce de desteklenen HDP-PKK'nın silah zoruyla gerçekleştiğini ifade etti.

DOĞU PERİNÇEK'İN ULUSAL KANAL'A YAPTIĞI AÇIKLAMA

Vatan Partisi Hakkari Milletvekili Adayı Namık Ereli, dünkü mitingin ardından adaylıktan istifa ederek HDP'ye üye oldu. Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada Ereli'nin silah zoruyla tehdit edilerek üye yapıldığı belirtildi. Ulusal Kanal canlı yayınına katılan Genel Başkan Doğu Perinçek de konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Olayı duyduktan sonra bölgeden bilgi aldığını söyleyen Perinçek şöyle konuştu:

“Kafasına tabancayı dayayıp istifa ettiriyorlar. Zaten 10-15 gündür tehdit edildiğini söylüyordu. Kendisine 'Seni halk mahkemesinde yargılayacağız. Seni kurşuna dizeceğiz. Cezalandıracağız' denildiğini aktarıyordu. 'Vururuz, kırarız, ailene şunu yaparız' dediler. Namık arkadaşımız son olaya kadar tehditlere direndi. Bize bunları hep anlattı Namık kardeşimiz. O mitingde arkadaşımız gümbür gümbür bir konuşma yaptı. Öyle bir konuşma yapan arkadaşımız istifa eder mi? Mitingde 100 kişi olduğunu görünce istifa etti yazıyor basın. Namık kardeşim bize '1 kişi bile olsa mitingimizi yapacağız. Başımızı dik tutacağız' demişti. Ben basına ayıp diyorum. Eşkıya tabanca dayarak seçim yapıyor. Tabancayla seçim yapan eşkıyayı bizim aydınlarımız reklamlarla Meclis'e sokuyor. Seçimle silah olmaz. Aydınlara sesleniyorum silah zoruyla yapılan seçimin yanında mısınız?”

Perinçek “Biz orada miting yapmadık. Meydan okuduk. Miting özgür olur. Bize miting alanı olarak verdikleri alan Yüksekova'ya kilometrelerce uzak. İstediğimiz meydanı vermediler. İnsanların mitingimize gelmesine izin vermediler. Ama oradan Türkiye’ye seslendik; vazgeçmiyoruz” dedi.

VATAN PARTİSİNDEN RESMİ AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Vatan Partisi basın Bürosu'ndan yapılan resmi açıklama şöyledir;

TABANCALI İSTİFA

Vatan Partisi 2 Haziran Salı günü bütün baskılara, “güvenliğinizi sağlayamayız” uyarılarına rağmen Hakkari Yüksekova’da Mitingi’ni yaptı. Burada Yüksekovalı kardeşlerimiz içinde de Vatan Partisi’nin ne kadar sevildiğine bir kez daha tanık olduk. Bu miting ile Hakkari ve Edirne’yi birleştirmek üzere tarihi önemde bir adım atılmıştır. 

Miting sonrasında Hakkari adayımız Namık Ereli silah zoruyla istifa ettirilmiştir. Namık Ereli SİLAH ZORUYLA istifa ettirilmiştir. Bu ne biçim seçimdir? Eşkıyanın silah zoruyla hükmettiği seçim mi olur? Bütün karşılaştığımız baskıların ardından yaşanan bu rezalet, seçimin ne kadar anti-demokratik bir seçim olduğunu göstermiştir. 

Bu vesileyle, demokrasi adına HDP’ye oy isteyenleri, tutumlarını tekrar değerlendirmeye çağırıyoruz.

Bilginize sunarız.


Tevfik Kadan
Vatan Partisi Basın Bürosu Başkanı




Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku