Gündem:
VATAN PARTİSİ VE 'ASYA ÇAĞI'
VATAN PARTİSİ VE 'ASYA ÇAĞI'

ÇİN MECLİSİ VATAN PARTİSİ’Nİ KABUL ETTİ

Çin’i ziyaret eden Vatan Partisi heyeti, temaslarını Pekin’de sürdürdü. Doğu Perinçek Başkanlığındaki heyet, Cuma günü Parlamento’da Çin Halk Meclisi Başkanvekili tarafından kabul edildi. Heyet ayrıca Çin Komünist Partisi İrtibat Bakanlığı Bakan Yardımcısı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde mutabıklarıyla bir dizi görüş birliğine varan heyet, temaslarını Çin eski Türkiye büyükelçilerinin katıldığı bir veda yemeği ile tamamladı.

PARLAMENTODA KABUL

Vatan Partisi heyeti Cuma günü Çin Halk Cumhuriyeti Halk Meclisi’nde, Meclis Daimi Komite Başkan Yardımcısı Ji Bingşun tarafından “Çin’in eski ve kadim dostlarına ‘hoş geldin’ diyoruz” sözleriyle karşılandı. 

Vatan Partisi’nin geçmişte de, bugün de Türkiye-Çin ilişkilerinin gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu belirten Ji, iki ülkenin ortak yönlerini vurguladı. Halk Meclisi Daimi Komite Başkan Yardımcısına göre hem Türkiye ve Çin, tarihsel kökleri derin, çalışkan halklara sahip iki ülke. Çin ve Türkiye’nin ortak noktaları arasında terörizmle mücadeleyi vurgulayan Ji, iki ülkenin de gelişmekte olduğunu ve bu nedenle aralarındaki ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkilerin önümüzdeki dönemde önemli ölçüde derinleşeceğini belirtti. 

Ji Bingşun bu bağlamda, Türk siyasi arenasında önemli bir güç olarak gördükleri Vatan Partisi’nden gelecek dönemde daha çok heyet ağırlamak istediklerini vurguladı.

 

DOĞU PERİNÇEK: "ASYA ÇAĞI BAŞLADI"

21. Yüzyıl’da artık Atlantik Çağı’nın bittiğini, Asya Çağı’nın başladığını belirten Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “bu yüzyıl Çin’in, Türkiye’nin, Rusya’nın, İran’ın, yani Asya’nın yüzyılıdır” ifadesini kullandı. Türkiye’nin bugün “ABD’nin kara gücü PKK ile mücadele yürüttüğünü” belirten Perinçek, “ABD’nin Kürdistan planı, aynı zamanda Asya’yı birleştirecek olan Yeni İpek Yolu’na sokulan bir kamadır. Ama bunu kesinlikle başaramayacaklar” ifadesini kullandı.

Jİ BİNGŞUN: "TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADELE EDELİM"

Meclis Daimi Komite Başkan Yardımcısı Ji Bingşun da “Çin halkı ve Çin Komünist Partisi olarak terörizme karşı aynı duruşu paylaşıyoruz” dedi ve “bazı ülkelerin terörizme karşı uyguladığı çifte standardı” eleştirdi.

ÇİN İRTİBAT BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞME

Vatan Partisi heyeti yine Cuma günü Çin Komünist Partisi (ÇKP) İrtibat Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. İrtibat Bakanlığı, ÇKP’nin dış ilişkilerini yürütmekle görevli. Vatan Partisi heyeti, Bakan Yardımcısı Zhou Li ve Batı Asya Bölümü Genel Müdür Yardımcısı Chao Weidong tarafından karşılandı.



ORTAK ÇALIŞMA KARARLARI

Oldukça sıcak geçen ve bir onur yemeği ile devam ettirilen görüşme esnasında Çin Komünist Partisi ve Vatan Partisi heyetleri bir dizi alanda ortak çalışmayı geliştirme kararı aldı. İlişkilerin geliştirileceği alanların bazıları şunlar:


•Temasların artırılması, farklı heyetlerin karşılıklı ziyareti
•Karşılıklı bilgi alışverişinin derinleştirilmesi
•Teröre karşı mücadelede tecrübe, bilgi ve tutum paylaşımı
•Çin ve Türkiye’nin ekonomik ve kültürel ilişkilerinin gelişmesine partiler arası destek

Vatan Partisi heyeti Cuma günü akşamı ise, Çin’in eski Türkiye Büyükelçi ve Başkonsoloslarının katıldığı bir veda yemeği düzenledi.


Genel Başkan Doğu Perinçek önderliğinde, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan, Beyazıt Karataş, Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Em. Tümamiral Soner Polat, Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz’den oluşan heyet, Cumartesi sabahı Türkiye’ye döndü. 


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku