Gündem:
VATAN PARTİSİ'NDEN ABD'DE KURULTAY
VATAN PARTİSİ’NDEN ABD’DE KURULTAY

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek, Gülgûn Feyman Budak, Serkan Koç, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'ın temsilcileri ile ABD'nin dört bir yanından Washington DC’ye gelen vatandaşların katıldığı ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen kurultay şehitler için saygı duruşuyla başladı.


Şehitler İçin Saygı Duruşu

Ümit Palabıyık ve Gülgûn Feyman Budak’ın başkanlığında Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülkemizin tüm şehit ve gazileri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kurultayın açılış konuşmasını Temsilcilik Başkanı Murat Kutluğ, Nazım Hikmet' in "Memleket İsterim" şiiriyle yaptı.

“Bize Türkiye'yi anlat” konulu konuşmasında ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazı ve çözüm önerilerini anlatan Şule Perinçek, yeni anayasa, bölücü terör, özerklik, Ermeni sorunu, milli hükümet, ve üretim ekonomisi konularında bilgilendirmeler yaptı.

“Neden Vatan Partisi” temalı konuşmasında, Türkiye’de gazeteci olmayı tarafsız bir gözle ve güzel Türkçesi ile tane tane anlatan Gülgûn Feyman Budak, ABD'deki Türk birliğinin özverili çalışmalarını ve temsilciliğin öneminin altını çizdi. Daha güçlü bir Türk lobisi, Atatürkçü bir gençlik yetiştirebilmek için herkesi TGB ABD'ye katılmaya davet etti.

Sayman Zeynep McGowan'in sunduğu temsilcilik bütçesinin ardından yeni Temsilcilik Başkanlığına seçilen Şazi Ercan yaptığı teşekkür konuşmasında 2015 yılı içerisinde temsilciliğin yaşadığı tüm zorluklara rağmen büyük başarılara imza attığını vurguladı.

ABD’nin Dört Bir Yanından Temsil

2016 yılı içinde Vatan Partisi ABD temsilciliğinin yapacağı etkinliklerin, sorunların ve çözümlerin konuşulduğu son bölümün ardından katılımcılara Türk usulü kuru fasulye, pilav, turşu, ve baklava servisi yapıldı.

Vatan Partisi ABD Temsilciliğinin oluşturduğu yeni Yönetim Kurulu’nda Virginia’dan Kaliforniya’ya, İllinois’ten New York’a, ABD’nin dört bir yanından temsilciler bulunuyor. 

Vatan Partisi ABD Örgütü, yayın, kadın, gençlik sorumlularının yanında partinin Genel Kurultayına katılmak üzere 4 delege de belirledi. 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKCI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku