Gündem:
VATAN PARTİSİNDEN ALMAN PARLAMENTOSUNA JET HIZIYLA İTİRAZ DİLEKÇESİ
VATAN PARTİSİNDEN ALMAN PARLAMENTOSUNA JET HIZIYLA İTİRAZ DİLEKÇESİ

ALMAN MECLİSİ’NİN “ERMENİ SOYKIRIMINI TANIMA” 
KARARINA İLK TEPKİ VATAN PARTİSİ’NDEN GELDİ



Alman Meclisi’nde bugün kabul edilen “Ermeni Soykırımını Tanıma Tasarısına” ilk itiraz Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım, kararın açıklanmasının hemen ardından tasarının iptali için Alman Meclisi’ne itiraz dilekçesi verdi.

Dilekçede parlamentoların soykırım kararı verme yetkisinin bulunmadığına dikkat çekilirken, Alman Meclisi’ne AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre Davası kararlarına uyma çağrısında bulunuldu.

DOĞU PERİNÇEK'ten AÇIKLAMA

Almanya'da 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen tasarının kabul edilmesinin ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bir açıklama yaptı.

Perinçek'in ifadeleri şu şekilde:

Vatan Partisi olarak kararın geri alınması için dilekçeyi şu anda verdik. Bu karar Alman yasasına aykırı. Alman Meclisi mahkeme değildir. Alman Meclisinin böyle bir karar almaya yetkisi bulunmuyor. Türkiye'de yaşanan olaylar hakkında Alman meclisi karar veremez. Alman Meclisi burnunu yetkili olmadığı işlere sokmuştur. Alman Meclisi yalnız hukuku değil Türk dostluğunu da çiğnedi. Bebeklerin pencereden atıldığını umutmadık. Bu kararla Alman Meclisi, Türklere kini ve Türk düşmanlığını tahrik etmiştir. Perinçek-İsiviçre davasında üniversitelerin belediyelerin soykırım konusunda hüküm kesmeye yetkisi olmadığı vugulanmıştır. Alman Meclisine dilekçeyi verdik. Hukuçularımız Alman Anayasa Mahkemesine, bu kararın yasalara aykırılığı konusunda başvuruda bulunacak ve buradan söz veriyorz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararı en sonda Almanya'ya uygulatılacak. Bu kararın geri alınmasını kesinlikle sağlayacağız.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku