Gündem:
MHP'Lİ OKTAY VURAL YUSUF YERKEL'İ BOMBALADI
"VİCDANI KİRLİ MÜŞAVİR MÜSVEDDESİ"


"Somalı vatandaşlara tekmeler savuran vicdanları kirli müşavir müsveddesi, badigard kılıklı adamların rezaletlerine de şahitlik ettik."

Manisa Soma'daki maden ocağında meydana gelen kaza, Meclis, gündeminde tartışılıyor. Konuya ilişkin konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sedye kirlenmesin diye insanlık dersi veren madenci ile, acılı Somalı vatandaşlara tekmeler savuran vicdanları kirli müşavir müsveddesi, badigard kılıklı adamların rezaletlerine de şahitlik ettik.

Bizler Soma'da 'beni bırakın Mahmut'u kurtarın. Onun eşi hamile' diyen madenci ile 'Ne kaçıyorsun ulan' diyen masum vatandaşların üzerine yürüyen, boğazına sarılan tokatlayan Başbakanı da ibretle izledik.

Bir yanda, Soma'da ölüm pahasına ekmek parasının nasıl evlere götürüldüğünü, öte yandan evlerin yatak odalarına ayakkabı kutularına milyon dolarları istifleyen bakan mahdumlarının ibretlik resimlerini de gördük.

Mesele kazanın sebep ve sonuçlarını araştırmak değildir. Bu kazanın olduğu işletme şartlarının hangi şartlarda, nereden bu işletmeyi devir aldığının, endüstriyel ilişkilerinin ve çalışma şartlarının, işçi, işveren ilişiklerinin bu araştırma önergesinde, dikkate alınması gerekmektedir. Kar hırsıyla birlikte bir takım bürokratik engelleri, hangi ilişkiler ağı ile gideriliyor. Bütün boyutu ile araştırılmalı. Sorumluların hesabını kesmememiz gerekiyor" diye konuştu.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku