Gündem:
WUHAN'dan DÖNÜYORLAR

WUHAN'dan DÖNÜYORLAR

Dünya koronavirüsü nedeniyle alarmda. Wuhan'da yaşayan Türk vatandaşların getirilmesi için Çin'e uçak gönderildi. Uçağın Türkiye saatiyle 23.00'te Wuhan'da olması beklenirken havalimanında olan Türklerden ilk görüntüler geldi.

Çin'in Wuhan kentindeki Türkler havalimanına ulaştı. Yol boyunca özel kıyafet giyecek olan kişilerin belli aralıklarla kontrolleri yapılacak.

Koca Yusuf, bugün havalanarak Wuhan'daki Türkiye'ye dönme taleplerini ileten 34 Türk vatandaşı ile 7 Azeri, 7 Gürcü ve 1 Arnavut vatandaşını almaya gitti. 23.00'te uçağın Wuhan'daki havalimanına gelmesi bekleniyor. CNN TÜRK'ün ulaştığı görüntülerde ise Türk vatandaşları yavaş yavaş havalimanına gelmiş durumda.

Birbirlerine sarılmaktan bile çekinen vatandaşlar, bavullarını teslim ederek uçağa binecekler.

Can kayıpları 24'e çıktı

Çin'den ABD'ye, Singapur'dan Finlandiya'ya, Nepal'den Avustralya'ya, Kamboçya'dan İngiltere'ye şimdiye kadar dünya üzerinde 24 ülkeye yayıldı, can kayıpları bu sabah itibariyle 213'e çıktı.

Aşı için kötü haber

Dünyanın merakla beklediği sorunun yanıtı için ilk açıklama, Fransız Pasteur Enstitüsü'nden geldi. Bilim insanları, koronavirüs aşısının 20 ayda geliştirilebileceğini duyurdu. Almanya'dan yapılan resmi açıklamada da, aşının geliştirilmesinin aylar alacağı belirtildi.

İnsandan insana bulaşan salgın  son olarak Güney Kore'de dört insanda daha görüldü. Yerel medya, hastalardan birinin Çin Wuhan'dan Güney Kore'ye seyahat ettiğini duyurdu.

THY 9 Şubat'a kadar durdurdu

Türk Hava Yolları, Çin'e olan tüm seferlerini 9 Şubat tarihine kadar durdurdu. THY, Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine uçmayacak.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku