Gündem:
YAĞIŞLAR GERİ GELİYOR

YAĞIŞLAR GERİ GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Adana, Ankara, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Muş, Ağrı, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile yarın (Çarşamba) Marmara bölge geneli, Zonguldak, Bartın, Düzce, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar mevkii, Erzurum, Kars, Burdur ve Antalya'nın kuzeybatısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Aksaray ve Karaman'ın doğusunda, yarın (Çarşamba) Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir'in batısı ile İstanbul'un batı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde yağışla ve kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı zamanla kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinde Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı, Niğde ve Kayseri çevreleri ile Aksaray ve Karaman'ın doğusunda, yarın (Çarşamba) Marmara'nın batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batısı ile İstanbul'un batı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) Trakya kesimi ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batısı ile İstanbul'un batı kesimlerinde) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Adana çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin güney kesimleri ile Ankara, Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Niğde ve Kayseri ile Aksaray ve Karaman'ın doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (çarşamba) öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Van, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku