Gündem:
YALOVA CHP'NİN OLDU
YALOVA CHP'NİN OLDU

Yalova 6 oy farkıyla CHP'nin


Yalova’da ilk gün seçimi AKP adayı Yakup Koçal’ın bir oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından CHP, 1137 numaralı sandıkta partilerine çıkan 154 oyun 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP’ye yazıldığını belirterek itirazda bulundu.

Ardından AKP 59, CHP de 65 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi. İtirazları kabul eden Yalova İl Seçim Kurulu 124 sandıkta yeniden sayım yapılmasını kararlaştırdı. Dün gece boyunca devam eden ve sabaha karşı biten sayım sonucu Yalova Belediye Başkanlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Vefa Salman'ın kazandığı açıklandı. Sayman'ın, AKP'li Aday Yakup Koçal'dan sabaha karşı 5 olarak açıklan oy farkının 6 olduğu belirtildi.

27 BİN 229 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

İl Seçim Kurulu’nca sonucun açıklanmasının ardından Yalova Adliyesi önünde bekleyen partililere seslenen CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova’daki tüm yurttaşlara teşekkür ettiğini söyledi. İnce, “Bugün 1-0 değil, 2-0 yaptık. Pazar günü bir seçim kazandık, bugün bir seçim daha kazandık. Bu 2-0 oldu. AKP bütün itirazlarını yaptı. Bütün itirazları sonucunda Sayın Vefa Salman 27 bin 229 oyla Yalova’nın yeni belediye başkanıdır. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar karara bağlanmıştır. Bu saatten sonra çalınmadığı sürece hiçbir şey değiştirilemez çünkü bütün itirazlar kurul tarafından karara bağlanmıştır. Bilgileri, belgeleri elimizdedir. Bu süreçte sandık başlarında hakkımızı yedirmeyen, sandık başlarında okul bahçelerinde 1 oyumuza zarar gelmemesi için canla başla çalışan tüm sandık görevlilerine, sağcılara, solculara, ülkücülere, ulusalcılara, başörtülülere, başı açıklara, doğululara, batılılara, herkese bütün cumhuriyetçilere, bütün Atatürkçülere, bize, partimize adayımıza gönlünü açan bütün yurttaşlarımıza, Alevilere, Sunilere, Şafilere hiçbir ayrım yapmadan bütün Yalova’daki yurttaşlarımıza sonsuz teşekkürler” dedi.

“YALOVA, BUTİK İZMİR OLACAK”

Yalova’nın, Türkiye’nin 'butik İzmir’i olacağını söyleyen İnce, “Türkiye’de artık bir ‘Yalova Modeli’ vardır. ‘Yalova Modeli’ Atatürk’ün kentine sahip çıkmıştır. Atatürk’ün kenti cumhuriyet düşmanlarına, kutsal ittifakçılara prim vermemiştir. Yalova emin olun ki cumhuriyetin kalesi olacaktır. Yalova Türkiye’nin butik İzmir’i olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

“BÜTÜN YALOVA’NIN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM”

Resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilen Vefa Salman da kısa bir konuşma yaptı. Salman, “Ben en başından beri kazanacağıma yürekten inanmıştım. Televizyonlara konuşurken de söyledim, ‘bu seçimi biz aldık’ dedim. Sakindim ve hiç heyecan yoktu. Onların beni telkin etmesi gerekirken onları ben telkin ettim. Adalet de ikinci kez tecelli etti. Sadece taraflarımın değil bütün Yalova’nın belediye başkanı olacağım” dedi.

GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

Yapılan açıklamalar esnasında seçimi kazanan Başkan Vefa Salman, gözyaşlarına hâkim olamadı. Açıklamaların ardından partililerin sevinç gösterileri ile birlikte İnce, Salman ve partililer Yalova Adliyesi önünden ayrıldı.

AKP’DEN AÇIKLAMA

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ile düzenlediği toplantıda sonuçları değerlendi. İlçe seçim kuruluna yapılan itirazlar üzerine sandıkların sayımının yapıldığını hatırlatan Coşkun, “120 sandıkta tekrar bir sayım yapıldı ve bunların içerisinde 108 geçersiz oyun geçerli hale gelmesi söz konusu oldu. Bu 108 oydan da 65 oy Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hanesine yazıldı. 43 oy da Cumhuriyet Halk Partisi’nin hanesine yazıldı. Ancak daha önce maddi hatadan dolayı sayılan bazı oylan CHP'ye yazılınca denge değişti. Aradaki farkı arayacağız" dedi.

“YALOVA’DA 4 İLÇE VE 5 BELDE ALDIK”

Yalova’da AKP olarak seçimin galibi olduklarını söyleyen Coşkun, “Tabii demokrasilerin güzelliği burada. Belki zorluğu var, sıkıntıları var. Hakkınızı arama gibi bir yetkiniz var veya haksızlığa uğrayanın haksızlığını telafi etme gibi bir durumu var. Biz şunu gördük; bu aldığımız neticeden sonra sayılmayan diğer sandıklarda da bu tür şüphelerimiz arttı. Dolayısıyla bunun hukuki mücadelesini ve yasal mücadelesi bundan sonraki aşamada da kanunun bize tanıdığı haklar ölçüsüne yapacağız. Çünkü aradaki fark zaten belli. Birilerine çok geldi bizim bu itirazımız. Biz Yalova’da seçimin galibiyiz. Türkiye’de zaten tartışılmaz galibiyiz. Partimizin aldığı oylar ve belediyeler belli. Yalova’da da 4 ilçemizi 5 tane de beldemizi aldık. İl de şu anda ortada. Dolayısıyla biz Türkiye’nin en güçlü partisiyiz. Yerel seçimlerde bir takım birliktelikler yapsalar da netice ortadadır” dedi.

“MİLLETİMİZİN HER TÜRLÜ KARARINA SAYGILIYIZ”

Mazbatayı kim alırsa alsın kutlayacaklarını söyleyen Coşkun, “ Biz bu farkı arayacağız. Ama birilerinin de çirkin saldırılarını şiddetle kınıyorum. Biz milletimizin her türlü kararına saygılıyız. Süreç devam ediyor. Bir yandan da o sürecin içerisinde daha sonra mazbatasını alan arkadaşımız kim olursa, bizim partimizin adayı olursa onu tebrik ederiz kutlarız, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı mazbatasını alırsa onu tebrik ederiz, hayırlı olsun deriz” diye konuştu.

2014 Yerel Seçim Sonuçları

CHP adayı Vefa Salman: 27 bin 229

AKP adayı Yakup Koçal 27 bin 223

MHP adayı Ahmet Kaplan 3 bin 390

HDP adayı Tuncay Turanlı 2 bin 101

SP adayı Celal Korkmaz bin 298


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku