Gündem:
YALOVA'da KORKUTAN DEPREM

YALOVA'da KORKUTAN DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Marmara Denizi’nde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

AFAD’ın açıkladığı bilgilere göre deprem saat 23.53’te meydana geldi. 4,1 büyüklüğündeki deprem Marmara Denizi’nde meydana gelirken Yalova’nın Çınarcık ilçesinde uzaklığı ise 8.52 kilometre oldu. Depremin derinliği ise 11.18 kilometre olarak ölçüldü.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Depremle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, " Marmara Denizi Yalova-Çınarcık açıklarında 4,1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

VALİ GÜL: İHBAR MEVCUT DEĞİLDİR

İstanbul Valisi Davut Gül de, "Geçmiş olsun. İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

"TEHLİKESİ VAR"

Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Prof Dr. Şükrü Ersoy, "Bize mesajı, potansiyel bir tehlikesi var. Bu tür depremler öncü depremler olabilir mi diye kaygılarımzı olur. Bu da onlardan bir tanesi. Bekleyerek görmemiz gerekir. 4'ü geçen her depremden sonra Marmara'daki yapı stoğundan dolayı hissediyor. Kentsel dönüşüm projesinin acilen uygulanması gerekir. Rahatlama olayı bir daha söyleyelim 7 büyüklüğündeki depremin enerjisini alması için 6 büyüklüğünde 32 deprem olması lazım. 27 bin tane 4 büyüklğünde deprem olması gerekir ki 7 büyüklüğündeki depremin enerjisini alsın" ifadelerini kullandı.



Haber Habere
Anahtar Kelimeler
AfadMarmaraDeprem
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku