Gündem:
YAZIKLAR OLSUN İNSANLIĞINIZA
Okmeydanı'nda tüyler ürperten fotoğraf: Uzun süre unutulmayacak

Cenaze için geldiği Okmeydanı'nda polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt için gece boyunca İstanbul Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de protesto gösterileri düzenlendi. Polisin yine çok sert müdahale ettiği gösteriler sırasında çıkan olaylarda kimliği belirlenemeyen bir vatandaş daha hayatını kaybetti.

Ortaya çıkan görüntü ise polisin duyarsızlığının fotoğrafı olarak hafızalara kazınacak.

Okmeydanı'da dün öğle saatlerinde Berkin Elvan ve  Soma anmasıyla başlayan gerginlik gece de devam etti. Bekleyişini sürdüren grup, polis ekiplerine zaman zaman taş ve şişe attı. Polis ekipleri de göstericilere TOMA ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, göstericiler tarafından polis ekiplerine el yapımı parça tesirli 3 el bombası atıldığını bildirdi. Bombanın inflak etmesiyle, 7 polis ve 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralanan vatandaşın yerde yatan fotoğrafı ise uzun süre unutulmayacak cinsten.

HAYATINI KAYBETTİ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi. Yaşamını yitiren ancak kimliği tespit edilemeyen vatandaşın 1972 Giresun doğumlu Ayhan Yılmaz olduğu tespit edildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün geceki olaylarda ağır yaralanan kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Mutlu, olaylardaki yaralı sayısının ise 9 olduğunu kaydetti.
 
UĞUR KURT GECE SAATLERİNDE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Okmeydanı'da Soma faciasını protesto etmek için toplanan gruba polis müdahale etmiş ve yaşanan gerginlik sırasında cemevi bahçesinde bir cenaze için bekleyen 30 yaşındaki Uğur Kurt başına isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı. Uğur Kurt isimli vatandaş kurtarılamadı. Açıklamayı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptı.

Vali Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Okmeydanı Hastanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı, vefat etti. Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hastane bahçesinde iyi bir haber bekleyen yakınları, Kurt'un hayatını kaybettiğini duyunca büyük üzüntü yaşadı. Uğur Kurt'un bazı yakınları sinir krizi geçirirken, bazıları da yaşananlara tepki gösterdi.
Uğur Kurt'un yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olaya savcılığın el koyduğu ve polislerin kullandığı silahların balistik incelemesinin yapılacağı öğrenildi.

GAZİ MAHALLESİ'NDE DE GAZ BOMBASI VE TOMA

Sultangazi ilçesinde Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto eden yaklaşık 100 kişilik grup, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Göstericiler bir otomobil ve çok sayıda çöp konteynerini ateşe verirken, gruba TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıttı.
Sultangazi, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde silahla vurulan Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto ederek yürüyüş yaptı. Polis, gruba gaz bombası ve TOMA'larla müdahale etti.

TUNCELİ'DE DE POLİS MÜDAHALESİ
Tunceli'de de bir grup, İstanbul'da bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi'nde silahla vurulan Uğur Kurt'un yaşamını yitirrmesini protesto ederek yürüyüş yaptı.

Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yüzlerce kişi, İstanbul Okmeydanı'nda bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Cemevi'nde silahla vurulan ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uğur Kurt'un yaşamını yitirmesini protesto etti.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurdukları barikatı ateşe veren gruba polis, TOMA'lar ile tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Grup polise taş atarak ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklarda yaşanan kovalamaca saatlerce sürerken atılan taşlardan çok sayıdaki araç zarar gördü. Olaylar sırasında bazı göstericilere gözaltına almak isteyen polise vatandaşlar tepki gösterdi.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku