Gündem:
YİNE MAYINLI TUZAK:'BU KEZ ŞÜKÜR Kİ...'

YİNE MAYINLI TUZAK:'BU KEZ ŞÜKÜR Kİ...'

Bitlis-Tatvan Karayolu yolda patlayıcı olduğu ihbarı üzerine bu sabah ulaşıma kapatıldı.

Güvenlik güçleri karayolunda arama- tarama faaliyeti yaparken, 15'inci kilometrede daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumanda ile inflak ettirildi. Güvenlik güçlerinin üzerine tüfeklerle ateş de açan teröristler, çıkan çatışmanın ardından kaçtı. Patlama ve saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, bölgede operasyon başlatıldı.

Bitlis kırsalında operasyonlar devam ederken, bazı vatandaşların yolda patlayıcı döşeli olduğu ihbarı üzerine Bitlis- Tatvan Karayolu sabah saat 07.30'dan itibaren ulaşıma kapatıldı. Çevrede ise geniş güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik güçleri yolda arama- tarama çalışması başlattı. 

BOMBAYI PATLATIP ATEŞ AÇTILAR

Bu sırada yolun 15'inci kilometresinde daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı saat 11.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Ardından ise güvenlik önlemi alan polis ve askerlere tüfeklerle  ateş açıldı. Açılan ateşe, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Kısa süre devam eden çatışmanın ardından PKK'lılar bölgeden kaçtı.

YOLLAR KAPATILDI, OPERASYON BAŞLATILDI

Meydana gelen patlama saldırıda  can kaybı ve yaralanma olmazken, karayolunda derin  çukur oluştu. PKK'lıların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada, güvenlik nedeniyle Bitlis- Güroymak, Bitlis- Tatvan, Bitlis- Ahlat ile Tatvan- Van karayolları da ulaşıma kapatıldı.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku