Gündem:
YOLCU TRENİNDE YANGIN PANİĞİ

YOLCU TRENİNDE YANGIN PANİĞİ

Ödemiş-İzmir seferini yapan yolcu treninin bir vagonunda yangın çıktı. Yangının bir sonraki  garda söndürülmesinin ardından yoluna devam ettirilen trende ikinci kez yangın çıkınca, 600 yolcu başka bir trenle İzmir'e ulaştırıldı.

Bugün sabah saat 06.55'de, Ödemiş'ten İzmir'e hareket eden yolcu trenin son vagonundan, yaklaşık 10 dakika sonra dumanlara çıkmaya başladı. Dumanın ardından çıkan alevler vagonunun giriş kapılarının bulunduğu alan ile alt bölgelerini kapladı. Tren bu halde Pınarlı Garı'na kadar gitti ve burada alevlere müdahale edildi. Alevler yangın tüpü kullanılıp söndürüldü. Bu sırada trende de panik çıktı ve 600 yolcu trenden raylara atladı.

Yangının söndürülmesinden sonra, vatandaşların güvenli olmadığı yönündeki itirazlarına rağmen tren, yolcularıyla ikinci kez hareket etti. Tren, Torbalı yakınlarına geldiği sırada, bu kez makinistin bulunduğu bölümden dumanlar çıkmaya başladı. Tren bu kez Torbalı Garı'nda durduruldu ve yolcular yine tahliye edildi ve Tire'den 50 dakika sonra gelen başka bir trene aktarıldı. Yolcular trende yaşadıklarına tepki gösterdi.

Yolculardan Casım Kızılelma, "Tren yola çıktıktan sonra içerisi soğuktu. Sonra biranda ısınmaya başladı ardından dumanı fark ettik. Alevler sonra göründü. Hemen panikle söndürmeye çalıştık ama gerekli ekipman yoktu. Tren durduruldu, yangın söndürüldü ve bizler de başka bir trenle İzmir'e gedik. Burada görevlilere yaşadıklarımızı anlattık. Yaşananlardan haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Bir trende yangın çıkıyor ve kimse, gerekli açıklama yapmıyor. Yetkililer de bu yangını duymadıklarını söylüyorlar. İnsanlarını hayatı kimlere emanet?" dedi.

KISA DEVREDEN YANGIN ÇIKTI

TCDD 3'üncü Bölge Müdürü Murat Bakır, kısa devre sonucu yangın çıktığını, yolcuların bunun üzerine başka bir trene aktarıldığını anlattı. Murat Bakır, yangınla ilgili eksiklikler olup olmadığına yönelik araştırmalarının da sürdüğünü söyledi.

Bu arada trende yangın söndürme tüpü bulunmadığı iddialarına yanıt veren TCDD 3'üncü Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının vagonun altındaki ısıtma bölümünden çıktığını anlattı. Aynı yetkili, trende 5 yangın söndürme tüpünün bulunduğunu, bunlardan 3'ünün, yangında kullanıldığını söyledi.

Yangından dolayı tek motorla çalışmak zorunda kalan trenin, yavaşlamasından ve zorlanmasından dolayı, Torbalı'dan sonra da İZBAN seferlerini aksatacağının göz önün alınmasıyla, yolcuların başka bir trene aktarıldıkları kaydedildi.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku