Gündem:
YSK'DAN FLAŞ YALOVA KARARI
YSK'DAN FLAŞ YALOVA KARARI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin Yalova itiraz delekçesindeki gerekçeyi haklı bularak, İlçe Seçim Kurulu'na araştırma talimatı verdi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Muharrem İnce bu durumu sert bir dille eleştirdi. Ne yaparlarsa yapsınlar başarılı olamayacaklar, onları her koşulda ikiye katlayacağız dedi. 

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce karardan sonra yaptığı açıklamada, YSK’nın itirazı usulden reddettiğini ve esastan kabul ettiğini belirterek “1162 no’lu sandıkta 22 özürlü öğrencinin oy kullanmadığına dair okuldan resmi yazı elimizde. Yazı elimizde isteyene verebilirim.” dedi.

Muharrem İnce, AKP’nin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın kabul edilmesiyle ilgili YSK’nın kararını eleştirdi. İnce CHP’nin elinde Yalova seçimleriyle ilgili kritik bilgiler bulunduğunu ve seçimlerde hileli oy kullandırıldığını öne sürdü.

ELİMDE BELGESİ VAR

Muharrem İnce ellerinde bazı özürlü öğrencilere oy kullandırıldığına ilişkin resmi yazı bulunduğunu belirterek,  “1162 nolu sandıkta 22 özürlü öğrencinin oy kullanmadığına dair okuldan resmi yazı elimizde. İsteyene verebilirim. Bunlar seçimi iptal ettirmek için her türlü hazırlığı yapmışlar.” İfadesini kullandı.

İKİ GÖRÜŞ TESPİT ETTİM

İnce ayrıca seçimde iki tespiti olduğunu ve bunların seçimin iptali için yapıldığını öne sürdü. İnce şunları söyledi:

“Ben iki görüş tespit ettim.  Birincisi İl Seçim Kurulu Müdürü yeğeni Soner Karadağ. Gemlik’te asker. Oy kullandığını söylüyorlar bunun, kullanmamış.  İkincisi, Ercan Kaymak.  AKP Belediye Meclis Üyesi Ömer Nergis’in dayısının oğlu. Yüzde 75 engelli. 1095 no’lu sandıkta oy kullanmış. Bunlar tezgahı hazırlamışlar. Seçimi kazansalardı biz bunların oy kullandığını bulamazdık. Vali UYAP’ı, Adalet Bakanlığı’nı AKP İl Başkanlığı için çalışıyor. Keşke bizim topuklu efemiz gibi olsaydı. Benim bilgilerim doğru bilgiler, hileli oy kullandırıyorlar. Diğerlerini karardan sonra açıklayacağım.”


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku