Gündem:
YSK'DAN İSTANBUL'DA 4 İLÇE İÇİN KRİTİK KARAR
 YSK'DAN İSTANBUL'DA 4 İLÇE İÇİN KRİTİK KARAR

YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun 4 ilçede muhtarlık zarfından AKP’ye çıkan belediye oyları geçerli kararını kaldırdı.

Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) AKP’ye kötü haber geldi. YSK, İstanbul İl Seçim Kurulu’nun, Kartal 1, Kartal 2, Büyükçekmece ve Silivri ilçelerinde, mavi renkli muhtarlık zarfından belediye seçimlerine ilişkin oy pusulası çıkması halinde o oyların geçerli sayılacağına ilişkin kararını kaldırdı. 

CHP İTİRAZ ETTİ, YSK KABUL ETTİ

AKP’nin, itirazları üzerine, İstanbul İl Seçim Kurulu bu dört ilçede mavi muhtarlık zarfından çıkan belediye oylarının da geçerli sayılmasına karar vermişti. YSK dün gece bu kararla ilgili itirazları görüştü. İstanbul CHP İlçe örgütlerinin itirazı üzerine Silivri, Büyükçekmece yönünden, CHP’nin YSK temsilcisi avukat Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun itirazı üzerine de Kartal 1 ve Kartal 2 yönünden muhtarlık zarfından çıkan büyükşehir, ilçe belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oyların geçerli sayılmasına ilişkin kararlar kaldırıldı. Yakupoğlu Hürriyet’e, “AKP’nin bu dört ilçe yönünden itirazları kesin olarak reddedildi ve bu oylar geçerli sayılmayacak. AKP’nin iddia ettiği gibi oyları beş bin artmayacak” dedi.

YSK: OYLAR GEÇERLİ SAYILAMAZ

Yakupoğlu kararı şöyle anlattı:

“YSK muhtarlık oy pusulası çıkan mavi zarfın içindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği oy pusulalarının geçerli olduğuna dair İstanbul İl Seçim Kurulu’nun kararlarını kaldırdı. YSK, bunun 298 sayılı Seçim Kanunu’nun 102/5 fıkrası ve YSK’nın 138 numaralı genelgesinin 43-2/b maddelerine aykırı olduğuna karar verdi. Mavi zarfın içinden bu düzenlemeler gereği muhtar ve ihtiyar heyeti dışında bu oy pusularının çıkması halinde kullanılan oyların geçersiz sayılacak.”


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku