GÜZEL ve ZAVALLI ÜLKEM!..

Londra Üniversitesi, York Üniversitesi ve Leeds şehir Müzesi’nden bilim insanları yapacak başka hiçbir şey kalmamış gibi, Mumyalanmış Mısırlı bir rahibin sesini, 3 bin yıl sonra hayata döndürdü!..

11. Ramses döneminde yaşadığı saptanan ve Antik Mısır’ın Waset şehrinde rahiplik yapan Nesyamun’un, şarkı söylemeyi de içeren dini ritüeller için gayet güçlü bir sese ihtiyaç duyduğunu tahmin eden bilim insanları rahibin ses yolunu üç boyutlu yazıcı ile kopyalayarak bugüne taşıdılar…

Araştırmacılar,çalışmaları neticesinde “e” sesli harfi benzeri bir ses elde etmeyi başardılar. York Üniversitesi Arkeoloji Profesörü Joan Fletcher, “sesi yeniden yaratma tekniği bize uzun zamandır ölü olan bir kişinin sesini yeniden duyma imkanı verdi” dedi. Yakın gelecekte rahibin sesinden tüm cümleler elde edilmesi umuluyor…

Prof Fletcher, Nesyamun’un tabutunda “ölümünden sonra sesinin duyulmasını” istediğine dair bir vasiyetname bulduklarını da açıkladı!..

Aynı zaman dilimi içinde, adında “Milli” sözcüğü bulunan  Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmenlere dağıttığı kitapçıkta çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulayan kadınların başı açık, şefkat gösterin kadınların ise kapalı olarak gösterilmesi infial yarattı!.. Skandal üzerine MEB şöyle bir açıklama yaptı:

-Kitapta yer alan 150’nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan maksatlı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir!..

Kitabı hazırlayan MEB, rehber öğretmenlere dağıtan yine MEB, iğrenç görüntüler deşifre olunca, sanki bu rezilliği yapan Mars’tan gelmiş gibi “ne kadar maksatlı ve ayıp” diyen yine MEB!.. Sonrasında ne oldu bilin bakalım? Bravo bildiniz; MEB bir “kartal gibi” soruşturma açıp, Bakanlığı sızan bu “menfur yaratıkları” takibe aldı…

-Artık ne kadar yerseniz, afiyet olsun!..

Kıyamete 100 saniye!

Güncel gelişmelere bakarak dünyanın sonunu tahmin etmek üzere geliştirilen bir “Kıyamet Saati” olduğunu biliyor muydunuz?..

Kıyamet Saati, 1947 yılında oluşturuldu. Saatin yelkovanı, dünyanın büyük bir felakete karşı he kadar kırılgan olduğunu temsil ediyor… Saat, Atom Uzmanları Bülteni’ne(BAS) üye bilim insanları tarafından güncelleniyor…

1947 yılında oluşturulduğunda geceyarısına yedi dakika vardı… O tarihten bu yana 23 kez güncellendi. Kıyamete en çok yaklaşılan yıllar bu yıl ve 1953 yılı oldu! En çok uzaklaşılan yıl ise 17 dakika ile 1991 oldu…

“Kıyamet Saati”, son olarak olası bir nükleer savaş ve diğer küresel tehditler göz önüne alınarak 100 saniyeye ayarlandı!..

Benim cennet vatanımda ise aynı süreç içinde Nevşehir’de İYİ Parti il binasına davet edilip Kur’an okuyan müezzin Zekeriya Bilada’nın işine, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından son verildi! Gerekçe şöyle:

-Diyanet personeli siyasi partileri veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez!

Diyanet İşleri kanununda 25. Maddesinde yer alan bu gerekçeye göre en tepedekiler dahil, epey bir çalışanın acilen işten kovulması gerekmez mi acaba?!.

Emekliliğine 4 ay kala işten atılan Bilada bedensel engelli; 4 çocuğundan biri de epilepsi hastası!

Müezzin Bilada, davet üzerine gidip Kur’an okuduğu için işten atılırken , Nevşehir Müftüsü ve imamların ise AKP Milletvekili’nin güncel siyasi değerlendirmelerine katıldıkları halde herhangi bir soruşturmadan geçirilmediği de ortaya çıktı!

Gelin de şu ünlü tekerlemeyi anımsamayın:

-Eller Ay’a, bizler yaya!

Bu kadar güzel ve bu denli talihsiz bir ülke daha bilen varsa parmak kaldırsın!..

Gelen gideni aratır mı?..

Son yıllarda yapılan referandum ve seçimlerde YSK Başkanı olarak görev Yapan Sadi Güven emekliye ayrıldı…

Giderken “içinin ne kadar rahat olduğunu” anlattı. Türkiye’nin seçim güvenliğinin dünyanın en iyisi olduğunu da söyledi!..

Görev süresi biten 6 üyenin yerine yüksek yargıdan 6 yeni üye seçildiği dün itibarıyla görevlerine başladılar, İlk olarak da yeni başkanı seçtiler. Yeni Başkan, görev süreni dolmayan eski üyelerden biri oldu:

-Muharrem Akkaya!

Bu ismi nereden tanıyoruz? AKP’nin İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunu kabul eden 7 isimden biri de Akkaya idi!.. Yeni başkanın görevi eğer Sadi Güven örneğinde olduğu gibi uzatılmazsa 2022 yılına kadar sürecek…

-Bakalım, gelen gideni aratacak mı, göreceğiz!..

https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87