PELOSİ, TÜRKİYE'yi KIZDIRACAK

Tayvan ziyaretiyle uluslararası çapta gündem yaratan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Azerbaycan ile yaşanan çatışmaların ardından Ermenistan'a gitti.

PELOSİ, TÜRKİYE'yi KIZDIRACAK

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Ermenistan’ın başkenti Erivan’a gitti. Pelosi’nin Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ardından gerçekleşen ziyareti dikkat çekti. Pelosi'nin Ermenistan ziyaretinde ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticari İşler Komitesi Başkanı Frank Palone, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Anna Eshoo ve Jackie Speier de eşlik ettiği bildirildi.

Almanya, Berlin'de gerçekleştirilen G-7 ülkeleri meclis başkanları toplantısı sonrasında Erivan'a geçen Pelosi ve beraberindeki heyeti havaalanında Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ve ABD'nin Erivan Büyükelçisi Lynne Tracy tarafından karşıladı.
Pelosi ve kongre üyelerinin Erivan ziyareti sırasında kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Ziyaret öncesi 'soykırım' paylaşımı

Pelosi, ziyareti öncesinde Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, Ermenistan'a giden heyet ziyaretinin "Osmanlı İmparatorluğu tarafından 1,5 milyon Ermeni'nin öldürülmesini soykırım olarak tanınması" ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından "Ermeni soykırımının" resmen tanınmasını takip ettiğini belirtti.

Bağımsızlık sonrası ilk düzey ABD teması

Ziyaret hakkında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada ise Ermenistan'ın bağımsızlık ilanından sonra ülkeyi ziyaret eden en üst düzeydeki ABD'li politikacının Nancy Pelosi olduğu vurgulandı.

'Diktatörlük ve demokrasi arasında bir seçim...'

Pelosi Twitter hesabından yaptığı başka bir paylaşımda ise, "ABD'nin kurucu babaları diktatörlük yerine demokrasiyi seçti. Nesilden nesle bu seçimi koruduk. ABD'den Ukrayna'ya, Tayvan'dan Ermenistan'a kadar dünya demokrasi ve diktatörlük arasında bir seçimle karşı karşıya ve biz yine demokrasiyi seçmeliyiz" ifadelerini kullandı.Açıklanan programa göre Pelosi, Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Haberler