GÖKTAŞ, TÜRKİYE'ye GETİRDİ

Akademisyen ve yazar Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin davanın firari sanığı olan ve Bulgaristan’da yakalandıktan sonra iadesine karar verilen Levent Göktaş’ın saat 23.55 sıralarında Türkiye’ye getirildiği öğrenildi.

GÖKTAŞ, TÜRKİYE'ye GETİRDİ

Levent Göktaş, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002 yılında Ankara'daki evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılması üzerine firar etmişti. Göktaş, Bulgaristan'da yakalanarak tutuklanmıştı.

Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye'nin Levent Göktaş için yaptığı iade talebini reddetmiş, ancak bu karara yapılan itiraz kabul edilmiş ve Göktaş'ın Türkiye'ye iadesine karar verilmişti.

TÜRKİYE’YE GETİRİLDİ

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan kalkan ve Göktaş’ın da içinde bulunduğu uçak, saat 23.55’te İstanbul Havalimanı’na indi. Göktaş’ı, uçaktan İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri aldı.

Göktaş’ın geceyi İstanbul’da geçireceği, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanılacak Ankara Ağır Ceza Mahkemesince hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararının yüzüne okunacağı öğrenildi.
 

Haberler