UKRAYNA'ya 42 ADET F-16

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Hollanda’nın Ukrayna’ya 42 adet dördüncü nesil F-16 avcı uçağı teslim edeceğini belirtti.

UKRAYNA'ya 42 ADET F-16

Hollanda ziyareti kapsamında Başbakan Mark Rutte ile bir araya gelen Zelenskiy, görüşme sonrasında Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Hollanda’nın Ukrayna’ya 42 adet dördüncü nesil F-16 avcı uçağı teslim edeceğini ifade etti.

Zelenskiy, “Bugün Ukrayna'nın hava kalkanını güçlendirmeye yönelik bir adım daha atıyoruz. F-16. Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya verilecek F-16'ların sayısı konusunda anlaştık. 42 uçak. Ve bu sadece bir başlangıç” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Reuters, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, Ukrayna'ya kaç adet F-16 uçağı tedarik edeceğini kesin olarak belirtmediğini aktardı.

Rutte’nin açıklamalarına dayandırılan haberde, “Hollanda, 42 adet F-16 savaş uçağından kaç tanesinin Ukrayna'ya teslim edileceğini henüz belirlemiş değil” denildi.

Bu arada Danimarka Savunma Bakanlığı da Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları teslim edeceğini doğruladı, ancak önce Ukrayna pilotlarının bu uçaklarda eğitim görmesini, gerekli izinleri almasını ve ülkedeki altyapının uçakların kullanımı için uygun hale getirilmesini şart koştu.

Haberler