TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNDEN TAM SAYFA BAŞSAĞLIĞI İLANI

Terör örgütü PKK'nın İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası çeken lideri Abdullah Öcalan, yaşamını yitiren Hatice Altun için Özgür Gündem gazetesine tam sayfa başsağlığı ilanı verdi. 93 yaşında hayatını yitiren Hatice Altun, KCK Yürütme Konseyi üyesi Rıza Altun ile Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı Nurhayat Altun'un annesi idi...

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİNDEN TAM SAYFA BAŞSAĞLIĞI İLANI

Hatice Altun için verilen tam sayfa ilanda Öcalan ile olan bir fotoğrafı da kullanıldı. Hatice Altun 1990 yılında da Öcalan'ı Bekaa kampında da ziyaret etmişti.

İlan şöyle;

“Özgürlük mücadelemizin gelişmesinde inkar edilemez bir yeri ve değeri olan Hatice Ana’nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Hatice Ana ve nice analarımızın biz oğulları, kızları üzerindeki emekleri tarihsel önemdedir. Analıkları yepyeni, onurlu bir halkın doğumuyla sınanmış ve anlam kazanmıştır. Kürdistan mücadelesinin sizler gibi anaların emeği; sizlerin yetiştirdiği Kürdistan’ın yiğit çocuklarının kahramanlıkları ve fedakarlıkları üzerinden zaferle taçlanacağına her zaman inandım ve bu inancımı hala korumaktayım. İnancımızın tazelenmesinde gösterdiği katkılardan dolayı minnetlerimi sunuyor, özlemle anıyor; değerli ailesine ve halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.


Haberler