BOZDAĞ: 'YARSAV MI CEMAAT SAV MI?'

Bozdağ, yargıya 1155 liralık zam teklifinin "HSYK seçim rüşveti" olarak eleştirilmesine karşılık olarak "Kara propaganda. Çirkin. Yargıyı rencide etmeye dönük" dedi...

BOZDAĞ'DAN ÇOK TARTIŞILACAK AÇIKLAMALAR 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, paralel yargı ve Fetullah Gülen cemaati ile ilgili çok sert konuştu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iadesi için ABD Başkanı Obama'dan yardım istendiğini açıkladı.

Bozdağ, 12 Ekim'deki HSYK seçimi öncesine günler kala muhalefete anayasa değişikliği çağrısı yaptı. Bozdağ, yargıya 1155 liralık seyyanen zam ve 1500 kişiyi kapsayan sicil affı teklifini yarın TBMM'ye sunacaklarını açıkladı.

Bozdağ, adli yargıda görev yapan hakim ve savcılara sınavsız hukuk fakültesi yolunu açtıklarını söyledi. Bozdağ, mesleğe yeni başlayan hakimin maaşanın 5 bin 141 liraya yükseleceğini söyledi.

Paralel yargı ile anayasal ve yasal tüm tedbirleri alarak mücadale edeceklerini vurgulayan Bozdağ, "Türk yargısının Fethullah Gülen yargısı hakim ve savcıların Fethullah Gülen'in hakim ve savcıları savcıları gibi isimlendirilmesine asla müsade etmeyeceğiz. 12 Ekim'deki seçimde hakim ve savcıların kendi üzerlerinde oluşan bu gölgeden kurtaracaklarına inanıyorum" dedi.

Bozdağ, yargı bağımsızlığı üzerindeki en önemli tehditin paralel yargı olduğun söyledi ve muhalefete yeniden anayasa değişikliği ile HSYK seçimi kaldırma çağrısı yaptı.

YARSAV MI CEMAATSAV MI?

Bozdağ, teklifin HSYK seçim rüşveti eleştirileri için "Kara propaganda. Çirkin. Yargıyı rencide etmeye dönük" dedi.

Bozdağ, YARSAV listesini "YARSAV mı CEMAATSAV mı" diye eleştirdi. Bozdağ maaş zammı için "analarının ak sütü kadar helal" ifadesi kullandı.
Haberler