LATİN AMERİKA’YA BREZİLYA’DAN FUAR DOPİNGİ

Brezilya’nın en büyük fuar merkezlerinden biri olan Sao Paulo Anhembi Fuar ve Konser Alanı, organizatörlüğünü Reed Alcantara Exhibitions’ın yaptığı ve iki yılda bir gerçekleştirilen Feimafe, Febrava, FIEE, Feiplast, Automec gibi Latin Amerika’nın en büyük ticari etkinliklerini ağırlamaya hazırlanıyor...

Demet AKSU

LATİN AMERİKA’YA BREZİLYA’DAN FUAR DOPİNGİ

2014 yılına Dünya Kupası’nı gölgeleyen protestolar ve bütçe sıkıntılarının damgasını vurduğu Brezilya, ekonomideki büyüme hızının yavaşlamasına rağmen hâlâ dünyanın en büyük 7. ekonomisi olma özelliğini koruyor. 2,246 trilyon USD gayrisafi yurtiçi hâsılaya ulaşan (2013) Latin Amerika’nın dev ekonomi gemisi, 2014’ün Ekim ayında yapılan seçimle yeni başkan Aécio Neves’i dümene geçirmiş ve kısa dönemli ekonomik tedbirleri uygulamaya koymuştu. Özellikle Meksika’nın ekonomik ataklarının Brezilya’nın tahtını sarstığı düşünülse de, Brezilya hala Güney Amerika’nın en büyük ekonomisine sahip olmaya devam ediyor.

“Latin Amerika’nın En Büyük Ticari Fuarları İçin Geri Sayım Başladı”

Brezilya’nın en büyük fuar merkezlerinden biri olan Sao Paulo Anhembi Fuar ve Konser Alanı, organizatörlüğünü Reed Alcantara Exhibitions’ın yaptığı ve iki yılda bir gerçekleştirilen Feimafe, Febrava, FIEE, Feiplast, Automec gibi Latin Amerika’nın en büyük ticari etkinliklerini ağırlamaya hazırlanıyor. Özellikle yerel yönetim ve derneklerin ticari heyetleri yönlendirdiği fuarlar, milyonlarca dolarlık iş hacmi oluşturuyor. Hala dünyanın en etkili pazarlama aracı kabul edilen fuarlar, okyanus ötesi üreticilerle satın almacıları bir araya getirdiği için Brezilya’nın 2015 ekonomi politikaları içinde can yeleği vazifesi görüyor.

Havalandırma, ısıtma ve soğutma sektörü fuarı Febrava ve otomotiv endüstrisi fuarı Automec için Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ve Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye’den milli katılımın gerçekleştrdiği, Feimafe, FIEE, Feiplast’ın ise bireysel başvurularının alındığı fuarlarda Türk iş adamları yer bulamamaktan şikâyetçi.

86.000 mt2’lik fuar alanında gerçekleştirilen ve milli katılımlara öncelik tanınan fuarlarda başta diğer Latin Amerika ülkeleri olmak üzere Çin, İtalya gibi büyüyen ekonomiler katılımcı sayısı en fazla olan ülkelerin başında geliyor. Türkiye’den gelen talepleri Tüyap Fuarcılık’la kurdukları ortaklık çerçevesinde Reed Tüyap Uluslararası Satış Grubu üzerinden kabul eden organizatörlerse ekonomideki dalgalanmalara rağmen artan ziyaretçi sayısı ve iş hacminden memnun. 

Haberler