MKEK İŞÇİSİNDEN MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ EYLEMİ

Kırıkkale'de bulunan Makine Kimya Endüstri Kurumu'na (MKEK) ait Silah Fabrikası'nda çalışan işçiler, yapımı süren Milli Piyade Tüfeğinin özel sektöre devredileceğine yönelik haberler üzerine akşam iş çıkışı protesto gösterisi yaptı...

MKEK İŞÇİSİNDEN MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ EYLEMİ

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, protesto gösterisi sırasında yaptığı basın açıklamasında, "Bu silahta bizim alın terimiz, göz nurumuz var. Bunu kimsenin göz ardı etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu silah bizim geleceğimiz, bunu kimseye vermeyeceğiz. Bunu tüm Türkiye duysun" dedi.

2009 yılında projenin başlatıldığını hatırlatan Mürsel Öcal, "Milli Piyade Tüfeği silah fabrikasının, Makine Kimya'nın öz malıdır, alın teridir, namusudur, şerefidir. Bu fabrika, ne kadar silah istiyorsanız hepsini üretecek. Gece demeyecek, gündüz demeyecek, çalışacak, çalışacak. Biz o silahı yapacağız. Bunun başka yolu yok" diye konuştu. Öcal, eylemleri devam ettirmek için çağrıda bulunurken de "Kırıkkale'yi ve MKE'yi sevenler yarın akşam Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız. Olmadı, nereye gitmemiz gerekiyorsa, oraya gideceğiz. Ankara'ya kadar yürüyeceğiz" dedi.

MKE Kurumu Silah Fabrikası'nda çalışan işçiler ve sendika yöneticileri, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasından sonra kol kola girerek Kırıkkale- Kayseri karayoluna kadar slogan atarak yürüdü.

Haberler