HaberHabere ÖZEL:
SEÇİM ARENASININ GALİPLERİ KADINLAR

SEÇİM ARENASININ GALİPLERİ KADINLAR

Kadının genel ve yerel yönetimde siyasete katılım oranı ne yazık ki çok düşük.  Oysa siyasette kadın katılımı kadın sorunlarının çözümü noktasında olmazsa olmazlardan biridir. Ancak Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA-DER) rakamlarına bakıldığında bu oranlar pek iç açıcı değil. Zira seçimlerde siyasi partilerce aday gösterilen 8 bin 263 adayın sadece 652'si kadın. Bu rakamlarda yaklaşık yüzde 7,89'a tekabül ediyor.  Partilere baktığımızda ise oranlar şöyle: AKP yüzde 2, CHP yüzde 6, İYİ Parti yüzde 5, MHP yüzde 2,8, HDP'nin ise yüzde 27.

Diğer taraftan Artvin ve Osmaniye illerinin hiçbir belediyesinde kadın aday yok. 51 il merkez belediyesinin 26'sında kadın aday yok. 403 ilçe belediyesinin 4'ünde kadın aday yok ve 386 belde belediyesinin 19'unda kadın aday yok.

Ancak sahada yani seçim çalışmalarında en aktif rolü ise kadın partililer oynuyor. Çarşıda, pazarda, ev toplantılarında kısacası her yerde kadınlar daha aktif…

Özellikle CHP ve İYİ Partili kadınlar canla başla çalışıyorlar. Belediye Başkan adayları seçimi kazanırlarsa bunu kadın gönüllülere borçlu olacaklar.

Şişli CHP kadın gönüllüleri

İYİ Partili Kadınlar



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İYİ'lere KADIN PANELİ
İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Kadın Teşkilatı seçim çalışmaları toplantısına kadına yönelik şiddet...

Haberi Oku