HAKAN FİDAN'ı NİÇİN TEBRİK EDİYORUM

Gazeteleri, televizyonları izledim, kimse bu önemli gerçekten söz etmedi. O da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın elde ettiği müthiş başarıdır. Öyle bir iş çıkardı ki bütün dağları ben yarattım havasındaki Amerikan lideri Trump’un bile elini kolunu bağladı.

Nedir bu önemli iş?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetindeki öngörüsü, istihbaratı doğru yönlendirmesi ve çok kuvvetli kanıtlar elde edebilmesi...

Suudi Arabistan’ın Amerika’nın emriyle Arap emirlikleri, İsrail ve Mısır’la el ele vererek Türkiye’ye karşı cephe alması, Sayın Fidan’ı uyandırmış ve Suudi temsilcilikleri MİT tarafından sıkı izlenmeye alınmış.

Kaşıkçı’nın yaşadığı New York’taki konsolosluktan değil de İstanbul’dan evlilik belgesi almaya zorlanması ona, merhum Kaşıkçı’nın başına bir iş getirilebileceğini düşündürmüş. Bu yüzden belli ki Kaşıkçı’nın üstüne, elbette kendisini ikna ettirip gizli kamera yerleştirtmiş. Bu kameranın görüntülü olma olasılığı da var.

İstihbaratımız, bu cinayet sürecini hem içeriden hem de dışarıdan dinlemiş, belki görüntülemiş. Sonra da bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmiş.

MİT’in elde ettiği kanıtlar, ABD’ye de verildi. Fransa’ya, İngiltere’ye Kanada’ya da... Kaçarı uçarı yok; suçlu Selmanoğlu Muhammed.

Ama kimse, Türkiye bu kanıtları nasıl elde etti diye sormuyor. Bence bu iş MİT’in eseridir.

ABD, belli ki bu küstah ve kanlı prensi topal ördek yaparak kendisine mecbur ve bağlı tutacaktı. Onu, tıpkı Saddam’ı Kuveyt’e saldırmaya teşvik ettikleri gibi bu cinayeti işlemeye teşvik ettiler. Cinayetin üstündeki sır perdesini kimsenin açamayacağı garantisi vererek... Ama MİT gerçeğini dikkate almamışlar.

Tebrik ediyorum Sayın Fidan... MİT’in bu başarısıyla ben de gurur duyuyorum.

Yok öyle şey... Türkiye, bu haddini bilmez bedevinin cinayet oyunu oynayacağı başıboş bir ülke değil...

Şimdi söz; medeni dünyanındır. Bakalım bu konuda Türkiye’nin yarısı kadar olabilecekler mi?

AKP’nin RAKAMLARINA KİMSE İNANMIYOR

Hatırlayalım: Enflasyon demek hayat pahalılığı demektir... Salı günü enflasyon rakamları açıklandı. Yeni rakamlara göre kasım ayında hayat pahalılığı durmuş hatta tersine dönerek durumumuz iyileşmiş.

Gel gör ki bu rakamlara ekonomi piyasası çok sert tepki gösterdi. Damat Bey’in şişine şişine açıklamasına hiç aldırmayan borsa ciddi anlamda düştü; dolar, avro ve sterlin hızla yükseldi. Bir ara 5,16’lara inen dolar 5,40’lara vurdu.

Sözü uzatmayalım... Sadece sıkıntıyı çeken halk değil, ekonomiye yön veren kurumlar, kuruluşlar, çevreler ve ana sistem AKP’nin açıkladığı rakamlara inanmıyor. Gel gör ki ekonomideki bu kötü manzara, seçimlerde sandığa yansımıyor.

CHP, KIZGIN SEÇMENE ALİ KILIÇ’ları DAYATIRSA?

Şu anki CHP yönetimi 31 Mart’taki yerel yönetim seçimlerinde AKP’yi yenmek mi istiyor yoksa partideki iktidarı korumak peşinde mi?

Bunun cevabını belediye başkan adaylarını görünce vereceğiz.

Partiye kızgın olan bir seçmen kitlesi de var. Sürekli yenilmekten bıkıp usanan bu kitle de o adayları bekliyor.

Millete sunulan isimler acaba toplumda karşılığı olan isimler mi olacak? Tarafsız, fedakâr seçmenin bu konuda kaygısı var. Yakından takip ettiğim İstanbul’da CHP’li belediyeler genelde başarılı... Ama rantçılara hizmet eden belediye başkanları yok mu? Örneğin Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç... Gökdelenci olarak suçlanıyor. Beldedeki STK’lar ile arası bozuk. Beni Kılıçdaroğlu tutsun da halk tutmasa da olur, havalarında... Şimdi böyle tipler yeniden aday yapılırsa halk bunlara oy verir mi?

CHP yönetimi; genel merkeze hizmet ediyor diyerek Ali Kılıç gibileri aday yaparsa bilsin ki kızgın seçmen sandığa gitmeyecek; İstanbul’da AKP vesayeti bir dönem daha devam edecektir.

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87