İTTİFAKA BİR İKİ!!!

Erken seçim olmazsa 2019 seçimlerine giderken AKP’nin yaptığı hazırlıkları biliyoruz. Yasalaşan sopalı seçim tasarısı ile bir süredir zaten sarsılan özgür ve güvenli seçimler artık yapılamayacak görünüyor.

Seçimler Milli iradenin yönetime yansıması açısından özgürce ve güvenli yapılmadıkça demokrasiden tam olarak söz edilemez. Ülkeyi yönetenler bu konudaki yeni düzenlemeleri bu yönde yapmadıkça Milli ve yerli sayılamazlar. Sadece kendi iktidarlarını sürdürmeye dönük değişiklikleri meclisteki sayısal nicelikli çoğunlukları ile topluma dayatmaları 2019 için nasıl bir Türkiye hedeflediklerini de ortaya koyuyor.

İktidara gelişlerindeki küçük oy farklarının eleştirilmesine Milli İrade savunması ile çıkanların, bu iradeyi sadece kendi iktidarlarında görmeleri ne kadar samimi?

Cumhur’dan gelecek tepkiden korkup Cumhur ittifakında buluşanların birlikteliklerine baktığımızda, baraj sorunu yaşayan, dolayısıyla alacakları oyların seçim sistemi nedeniyle mecliste temsil edilemeyeceği bir değersizliğe karşı bir ittifak olduğu çok açık. Benzeri sistemlerin ittifak olarak uygulandığı çok az sayıda ülkede barajın %5 olduğunu düşünürsek, amacın iktidarı bırakmamak için olduğu netleşiyor.

BU SOPALI SEÇİM DAYATMASINDA BAŞKA BİR ŞEY VAR

15 yıllık bir iktidarın yıpranması ve muhalefete düşmesi her ülkede normaldir fakat yıpranmanın ötesinde yolsuzluk başta olmak üzere demokrasiden uzaklaşma, eğitimin dinselleşmesi laik toplum özelliğini kaybetme ve sayılabilecek onlarca olumsuzlukların üstüne 15 Temmuz darbe girişimi ülkenin beka sorununu yarattıysa, bu sopalı seçim dayatmasında başka bir şey var.

İttifakı güçlendirmek için Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve diğerlerinin de yavaş yavaş sahneye çıktığını AKP kongrelerinde boy göstermelerinden anlıyoruz.

İttifakın nasıl birilerinin geleceği için kurulan ittifak olduğu su üstüne çıkmaya başladı.

https://twitter.com/tubaemlek
https://www.facebook.com/Emlek.Tuba

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87