KADINLARIN ORTAK TUTKUSU PARFÜM…

KADINLARIN ORTAK TUTKUSU PARFÜM…

Tarihin başlangıcından bu yana parfüm sadece kadınların değil, erkek­lerin de ilgi alanına giriyordu. Ayrıca o dönemlerde parfüm, tanrılara adak olarak da sunuluyordu. Eski Mısır’da parfüm, sunaklarda, kuğu ya da yuvarlak hap biçimine sokulmuş baharatlar ve aro­malar halinde, güneş tanrıçası Ra’ya sunuluyordu. Bilindiği gibi ilk çağlarından beri kullanılan esans kadim, saygın ve vazgeçilmez güzel koku veya kokular karışımıdır.

Milattan önce 4000 yılında güzel mis kokulu bitkilerin, reçinelerin, çiçeklerin, Çin, Arabistan ve Mısır’da kutsal amaçlarla yakıldığı ve dumanının tanrıya mesaj olarak gönderildiği bilinmektedir. Eski çağlarda ise Çinliler, Hindular, Mısırlılar, Araplar, Yunanlar ve Romalılar tarafından kullanılan parfüm Latince tümüyle uçucu anlamına gelen per fumum sözcüğünden türemiştir. Günümüze geldiğimizde ise artan hayat pahalılığı nedeniyle parfümler almak isteyenlerin eli yaksa da, doldurma ve sevdiğimiz kokuların taklitleri hayatımızın önemli bir parçası oldu. Bazen de daha kalıcı ve daha özgün bir hal aldı. Sizler için parfüm üstadı B & E Parfümün ortaklarından Sinan Seyidoğlu’na sorduk, Nedir bu kadınların parfüm tutkusu? İşte yanıtları…   

H.Y      : Kadınların olmazsa olmazıdır mis gibi kokular… Hele de giderken buram, buram kokuyu arkasında bırakmak İster. Sizce nedir bu kadının koku tutkusu?

Bana göre kadın iz bırakmak, etkilemek ve parfümle cazibe merkezi olmak ister. Çünkü her kadın kullandığı koku ile bütünleşmek, hatırlanmak ve etki bırakmak ister. Öyle ki kokusuyla bütünleşir ve kokusu duyulduğu zamanda adının hatırlanmasını bekler. O nedenle güzel kokmak kadın için vazgeçilmezdir.

Tabi bir de karşı cins üzerinde iz bırakmak kadın için önemlidir. Bu inkâr edilemez bir gerçektir. Zira yapılan araştırmalara göre yüzyıllar öncesinden beri kadın hem kendi kimliği için, hem de karşı cinste unutulmaz bir etki bırakmak için koku arayışına girmiştir. Kısacası kadının var olmasıyla, güzel kokması vazgeçilmez bir bütündür. Bu kadının doğasında var ve her zaman da olacak.

H.Y      : Çok doğru Sinan Bey :) kokular gerçekten de kadın için bir yaşam biçimi… Peki, o hal de genel olarak kadınla uğraşmak ve kadına dair iz bırakacak parfümler yaratmak zor olsa gerek. Sizce de öyle değil mi?

Bu biraz tehlikeli bir soru oldu :) Evet, bazen öyle bazen değil.

Bakın bir öğren vermek istiyorum. Bir yerdesiniz, burnunuza bir değişik bir koku geldi. O kokuyla beraber sizde itici farklı bir anınızı ya da size unutmak istediğiniz değişik bir duyguyu uyandırır. O an dersiniz ki bu kokuyu yapmalıyım. Kesinlikle bu değil dersiniz.

İşte bu yüzden her kokunun aslında ortaya çıkış hikâyesi vardır. Çünkü hitap edecek aynı duyguları, hissettirecek tenleri bulma isteğiyle parfüm yapılır. Kısacası her kadında iz bırakmasa da bir kadınla bütünleşip, onun kokusu olması, bizimle Aynı Hazzı Paylaşması Yeterli.

H.Y      :  Doldurma parfümler Türkiye’de önemli bir sektör oldu. Özellikle de orijinal parfümlerin yanına yaklaşılmıyor. Piyasaya dair neler söyleyeceksiniz?   

Parfüm pazar hacmi büyümeye ve gelişmeye açık ve önemli bir sektör haline geldi. Çünkü parfüm tüketicilerinin değişen çağa göre koku gereksinimleri değişiyor. Parfüm üreticileri de bu çağa uygun parfümleri üretme çabaları oluşuyor. Buda sektörde doğal olarak rekabeti kızıştırıyor. Farklı ve daha iyi parfümü yapan taraf sektörde bir tık öne çıkıyor. Gelişmeye ayak uyduramayanlar maalesef sektörde kalıcılığı ve güveni yakalayamıyor.

H.Y      :  Yanılmıyorsam siz yerli parfüm üreticisisiniz. Ürünlerinize rağbet nasıl?

Evet, ancak biz bu sektörde yeni değil, çok eski parfüm üreticilerinden biriyiz. İnsanların bilinçlenmesi, teknolojik gelişmeler parfüm sektörünün insanlar için aranan bir pazar haline dönüşmesini sağladı. Doğal olarak da ülkemizde parfüme rağbet her geçen gün artmaktadır...

H.Y      : Ürünlerinizde kullandığınız esans oranı nedir?

Parfümlerimizin içerisinde yüzde 20 – 25 arası esans oranına sahip olanıdır. Kalıcılığı yüksek olup 8 ile 12 saat arasındadır. Ancak bu rakamlar sizi yanıltmasın zira bu rakamlar sadece ortalama değerdedir. Tabi cilt tipinize göre de kalıcılık oranı fark edebiliyor.

H.Y      : Parfümü tazelemek gerekir mi? Zira hemen hemen hepimiz parfümü üzerimize boca ederiz yanılıyor muyum?

Parfümü kullanırken yapılan hatalardan biriside kokuyu fazla sıkmaktır. Kendi kokumuza burnumuz alıştığı için koku alma eşiğiniz düşer. Tavsiyem her gün aynı kokuya bürünmediğinizde kokunuz size az sıksanız da belirgin gelir. Böylece teninizdeki koku her zaman taze ve yenilenmiş olur.

H.Y      : Geldik son sorumuza parfümümüzü nasıl saklamalıyız?

Parfümün kapağını açık bırakmamalı, oda sıcaklığında bulundurmalısınız. Uzun süreli raf ömrü olması için güneş ve güneş ışınlarından uzak olmalıdır. Küçük bir tüyo vermek gerekirse buzdolabında da saklayabilirsiniz

H.Y      : Sinan Bey çok teşekkürler bu hoş sohbetiniz için. Verdiğiniz bilgilerle kafamızdaki sorular gitti. Çok teşekkür ederim.

Asıl ben teşekkür ederim. Bizlere desteklerinizi esirgemediniz.    

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87