Kültür-Sanat:
ÇOCUKLARIN BÜYÜK BAŞARISI

ÇOCUKLARIN BÜYÜK BAŞARISI

Almanya'nın Frankfurt şehrinde 17 yıl önce Türk tiyatrosunu bu ülkede yaşayan Türk ve Almanlara anlatmak için kurulan Tiyatro Frankfurt'un ilk kez düzenlediği ve dün sona eren çocuklara özel çevrim içi tiyatro şenliği minik tiyatroseverlerden ilgi gördü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı destekleriyle düzenlenen festival, 23 Nisan'da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un çevrim içi katılımıyla gerçekleştirildi.

Festivalin açılışında İnci Sel'in kaleme aldığı ve Çiğdem Özkurt Spickermann'ın yönettiği "Masal Kasabasında Bir Bayram Günü" adlı oyun izleyicilerle buluştu. Oyunda, Türkiye ve Almanya'daki evlerinden bağlanan 13 çocuk çevrim içi rol aldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz, oyun sonrası yaptığı konuşmada, "Başarılı tiyatro performansınız beni hem heyecanlandırdı, hem duygulandırdı, hem de fazlasıyla gururlandırdı. Sizleri yürekten alkışlıyorum. Ortaya çıkan sonuç bakanlık olarak verdiğimiz desteğin ne kadar doğru olduğunu bize kanıtlıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Oyunlardan nefes egzersizlerine kadar pek çok etkinlik bir arada

Festival boyunca Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatrolarından 3 çocuk oyunu, Derya Yıldırım’ın masal atölyesi ve Onur Erol’un müzik atölyesi çocuklara eğlenceli anlar yaşattı.

Festival kapsamında çocuklara yönelik Düşyeri platformunun kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, aile ve çocuk iletişimi üzerine söyleşi yaptı.

Nefes Uzmanları Anıl Altaş Brug ve Deniz Hillhorst’un nefes ve farkındalık oyunları da masal ve müzik atölyelerine katılan çocuklara neşeli dakikalar yaşattı.

Atölyeler izlenmeye devam edecek

Çiğdem Özkurt Spickermann ve Kamil Kellecioğlu eğitmenliğinde bir aylık sürede çevirim içi prova çalışmaları yapılarak hazırlanan "Masal Kasabasında Bir Bayram Günü" isimli oyun ile söyleşi ve çeşitli çocuk atölyeleri, Tiyatro Frankfurt YouTube kanalından izlenebilecek.

Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların salgın süresince hayatlarında yaşadıkları değişimi yakından gözlemlediklerini belirtti.

Festivalle onları gündelik yaşamın gerçekliğinden çıkartmayı ve hayal dünyalarına götürmeyi amaçladıklarını ifade eden Kellecioğlu, "Çocuklarımızı bu süreçte tiyatrodan mahrum etmemek ve Türk tiyatrosunu Almanya'da tanıtmak için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku