Kültür-Sanat:
GEZEN VE AKPINAR'a DESTEK

GEZEN VE AKPINAR'a DESTEK

Uğur Dündar'ın sunduğu programdaki sözleri nedeniyle Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Gezen ve Akpınar'ın 4’er yıl 8’er aya kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Gelişme üzerine Oyuncular Sendikası bir bildiri yayınlayarak usta sanatçılara destek verdi. Sendikanın yayınladığı metinde şu ifadelere yer verildi:  

“Müjdat Gezen ve Metin Akpınar halkın sanatçısı, bizlerin hocalarıdır. İfade özgürlüğü kapsamında yaptıkları açıklamalar nedeniyle savcılık makamının hapis cezası istemesini anlayamıyoruz, kabul edemiyoruz.

“KORKU İKLİMİNDEN YORULDUK” 

Ülkemizde süregelen ve yaşamın her alanına sirayet eden baskı ve korku ikliminden yorulduk. Çağdaş, ilerici ve özgür bir ülke özlemi duyuyoruz. Toplumun ilerleyebilmesi için sanata; sanatın ilerleyebilmesi için de ifade özgürlüğüne ihtiyacımız var.

Bu nedenle sanatın her yerde, her koşulda ve daima birleştirici ve onarıcı gücüne olan inancımızla, sayın mahkemenin de bu doğrultuda bir karar vereceğine inanmak istiyoruz.”



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku