Kültür-Sanat:
KADINLAR EGE'nin İNCİSİ BODRUM'da BULUŞTU

KADINLAR EGE'nin İNCİSİ BODRUM'da BULUŞTU

Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği (UL EKAD) ve Galeri Mavist işbirliğinde düzenlenen 5. Bir Başarı Öyküsü: Mavi Yolculuk” Sanat Şöleni,  Bodrum Trafo Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergiye, derneğin konursal başnaı CHP 25 ve 26'ncı dönem milletvekili Gülay Yedekçi de katıldı. Sergiye destek veren birbirinden değerli yerli ve yabancı 25 sanatçının resim, seramik, taş boyama gibi çok sayıda eseri beğeni topladı.

Sergi açılışından sonra duzenlenen panelde konuşan Gülay Yedekçi, “Ekoloji Kadın Projesi Köyü aslında Türkiye'de de Dünyada da önemli, çığır açacak bir proje. Yasaklı Apartman kitabının yazarı ve Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Başkanı Hüzün Yücel bir gün yanıma geldi ve şiddet gören kadınlar için bir çalışma başlattık. Biz o proje ile Avrupa'nın da en iyi mimarı ödülünü aldık. Türkiye'de kadınlarımızın şiddet görmediği, kadın erkek eşit yan yana halay çekebildiğimiz, her şeyin çok daha güzel olduğu bir Türkiye olması dileğiyle biz çalışmalarımıza başladık” dedi.

Bu projenin hayata geçebilmesi için büyük çaba sarf edildiğini vurgulayan Yedekçi, “Bizim için her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmak kıymetli. Resim de hayallerin tuvale fırçayla aktarılması ve sonsuz sınırlı bir sanat olması hasebiyle çok kıymetli. Biz tabi her mimar kadar resme meraklıyız ama burada asıl bulunma nedenimiz kadın dayanışmasının ve kadınların yan yana gelmesinin önemini göstermek. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğer kadınlar ayağa kalkarsa, Dünya yerinden oynar. Biz de Dünyayı iyiliğe, güzelliğe, insanların mutlu olmasına göre hareket etmesini istiyoruz. Onun için de savaşların olmadığı, barış içinde yaşanan huzurlu bir ülkeyi hep beraber kurgulayalım istiyoruz. Buna da sanatla başladık” ifadelerini kullandı.

Yedekçi konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Kadına şiddetin, tecavüzlerin olmadığı, şiddetin son bulduğu, çocuklarımızın kadınlarımızın sokaklarda güvenle yürüyebildiği, kırmızı ruj sürmenin tecavüz için indirim sayılmadığı, kadınlı erkekli halay çekebildiğimiz bir Türkiye için her şey çok güzel olacak diyoruz.” 

Acılarla dolu başarı hikayelerine sahip kadınlar olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ise sözlerine şöyle devam etti:

“Bodrum Belediyesi tarafından sanata ve sanatçıya saygı en üst seviyelerde ve bizler her zaman sizlerin yanınızda olacağız. Toplumumuzda o kadar çok içine kapanık kadın var ki, ben bu başarı hikayelerinin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Çok acı çeken ama bir o kadar mutlu kadınlar tanıyorum. Bizler birbirimizi anlar, birlik olur ve yaralarımıza merhem olursak bu kainat güzelleşecek. Herkesin hikayesine dokunmak güzel ama dokunurken incitmemek gerekir.”

Konuşmaların ardından, ULEKAD Başkanı Hüzün Yücel’in kendi yazdığı bir şiiri seslendirmesi herkesi duygulandırdı. İzleyicilerin sorularının ardından söylenen şarkılar ve marşlarla etkinlik sona erdi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku