Kültür-Sanat:
SANATSEVERLER SARIYER'de BULUŞTU

SANATSEVERLER SARIYER'de BULUŞTU

Sarıyer'de, Haydar Aliyev Parkı'na soğuk havaya aldırmadan akın eden edebiyatseverler müzikle sözün, şiirle öykünün, romanla oyunun buluşmasına tanıklık ederek usta yazarlarla bir araya gelmenin keyfini yaşadı. Haber koordinatörümüz Hüzün Yücel de okurlarıyla buluştu.

Tüm İstanbulluların da yakından takip ettiği Sarıyer Edebiyat Günleri'nin 7'incisi başladı. Soğuk havaya aldırış etmeyen edebiyatseverler etkinliğin yapıldığı Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'na akın etti. Sanatın her dalından öne çıkan usta isimlerin edebiyatseverle buluştuğu etkinliğin ilk gününde Kahraman Tazeoğlu, İrfan Değirmenci, Rüçhan Çalışkur, Gönül Simpson ve birçok ünlü isim sevenleriyle bir araya geldi. Boğaz kıyısında 3 gün boyunca sürecek etkinliğin açılış konuşmasını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı. “Doya doya edebiyat soluyacağınız bir festival diliyorum” diyen Başkan Genç, ülkemizin geçirdiği zor günlerde edebiyat günleri etkinliğinin bir oksijen görevi gördüğünü belirtti.

Etkinliğin 2. gününde Haber Koordinatörümüz Hüzün Yücel'de okurlarıyla buluştu. Yaşanmış bir hikâyeden yola çıkarak kaleme aldığı "Yasaklı Apartman" kitabını sevenlerine imzaladı. Ünlüler de etkinliğe katılarak yazarlara destek verdi. Bunların arasında ünlü tiyatro oyuncusu Yalçın Özden’de vardı.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’de yazarların stantlarını tek tek gezerek dolma kalem hediye etti.

Etkinlik sonunda Sarıyer Belediyesi’nin organizasyonuyla tekne turu düzenlendi. Şiir teknesine binen sanatseverler boğazın eşsiz manzarasında şiirle bütünleşti.



Haber Habere
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku