KÜRECİK ÜSSÜ NATO’nun DEMİŞLERDİ YALANMIŞ!..

Dünkü yazımda da değişik bir şekilde izah etmiştim…

-Biz dünyanın en çok aldatılan, yalan söylenen, alık yerine konulan toplumu olma yolunda zirveyi zorluyoruz eyy ahali!..

İşte son örneği; yaklaşık 9 yıl önce, 2010 yılının son günlerinde temeli atılmıştı Malatya Kürecik Radar Üssü’nün… Yapım aşamasında gösterilen tepkiler, yapılan uyarılar tamamen kulaklarda edilmiş ve radar üssü aktif hale getirilmişti!..

Halbuki uyarılar gerçekçi, tepkiler gayet haklıydı; ABD’nin Türkiye topraklarını kullanarak İsrail’e yapılacak hava saldırılarına karşı bu ülkeyi korumak için bu radar üssünü kurduğu iddia ediliyordu! İktidar cenahının verdiği yanıt ise şöyleydi:

-Kürecik üssü NATO’ya aitti!..

NATO denilince akan sular duruyordu tabii; e birader madem öyleydi de üssün “kuruluş mutabakatı” niçin NATO yetkilileri ile değil de, Türkiye adına Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, ABD adına da ABD’nin o zamanki Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone arasında imzalanmıştı?

-Yoksa NATO’da mı ABD’nin babasının malı, geri kalan ülkeler de figüranıydı!..

Kürecik Radar Sistemi, 2 bin kilometrelik alanda havada sinek uçsa şak diye saptayabiliyor ve bölgede İsrail’e fırlatılabilecek balistik füzelerin önlenmesinde son derece yaşamsal bir görev yapıyordu!

Bu gerçekler yıllar içinde gazetelerde, TV’lerde defalarca yazıldı, anlatıldı ancak iktidarın bir kulağından girdi, diğerinden çıktı!..

-Ta’ki ABD yaptırımları burnumuzun ucuna dek uzatılana kadar!

Yasaklarız valla!

Önceki gün sözde Ermeni soykırımı tasarısı ABD Senatosu’nda üstelik oybirliği ile kabul edildi!..

-Daha önce de Temsilciler meclisinde rekor oy oranı ile kabul edilmişti!

İşte bu oylamanın hemen öncesinde bizim Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İncirlik’in statüsü gündeme gelebilir mi” şeklindeki bir soruya aynen şu karşılığı verdi:

-İncirlik de gelir, Kürecik de gelir… Kongrenin karar alması yetmez Yönetimin alacağı karar önemlidir…

Çokfaideli bir açıklamaydı doğrusu; öncelikle Kürecik’in tee en başından bu yana söylendiği gibi NATO’ya ait olmadığını en yetkili ağızlardan birinden öğrenmiş olduk:

-Demek ki en büyük Türk büyükleri 9 yıldır halka yalan söylüyordu!

Bu yalana bağlı olarak Kürecik Üssü’nün İsrail’i havadan füze saldırılarına karşı korumak üzere inşa edildiği de bir kez daha teyit edildi, bu da pek yararlı oldu haliyle! Öncelikle bu konuşmanın ardından bizleri uyaran manşeti için Milli gazeteye bir teşekkür borcumuz bulunuyor.

Ardından da oturup benzer hangi konularda “alık yerine konduğumuzu” öğrenmek için çalışmamız gerekiyor! Bir de, ABD’nin bu atağına karşılık “İncirlik de, Kürecik de” diyerek gözdağı veren büyüklerimizin ne yapacağını izlememiz gerek; şu haliyle, yüksek perdeden konuşarak diş göstermenin pek bir işe yaramadığı görülmüş oldu… Sırada nasıl yapılacağını göstermek var… Sizi bilmem ama benim pek umudum yok doğrusu…

-Eyy diye başlayan çok çıkış gördük ama iş eyleme geldiğinde bir “tık” bile göremedik henüz!..

Bunun adına ihraç değil vicdansızlık derler!

Diyarbakır’da evlatları PKK tarafından kaçırılan annelerin HDP önünde yaptıkları eylem, kar kış demeden devam ediyor…

-63 ailenin direniş eylemi 100. Gününe ulaştı!

Bu annelerden ikisi evlatlarına kavuştu, Hacire Akar daha eylemin başlangıç günlerinde, Hatice Ceylan ise yalnızca 3 gün önce evlatlarına kavuştu. Bu durum diğer anneler de büyük bir moral kaynağı oldu…

Başından bu yana çeşitli sendikalar, demokratik kitle örgüleri, öğretmenler anneleri ziyaret ediyor yalnız bırakmıyor. Bu sonuncu meslekten, Eğitim-İş sendikasına bağlı öğretmenler de geçtiğimiz Eylül ayında anneleri ziyaret etmiş, “yanınızdayız, Çocuklarınızın ABD silahı değil, kalem tutmasını istiyoruz” diyerek destek vermişlerdi…

Bu ziyaret nedense sendikayı pek sinirlendirdi, önce 7 üye hakkında soruşturma açtı, bunlardan üçü ihraç edildi. Dört öğretmenin de ihracı isteniyor! Neden acaba? Bağrı yanık anneleri ziyaret, ABD emperyalizmine karşı, bir terör örgütüne karşı destek vermek çok mu büyük suç?..

Bakın ihraç edilen öğretmenlerden Ayla Salman, Eğitim-İş Sendikası Disiplin Kurulu’na gönderdiği savunmasında nasıl büyük bir ders vermiş:

-Emperyalizme, işbirlikçilerine, terör örgütü PKKve siyasi uzantısı HDP’ye tavır almaktan imtina etmeyeceğim. Milletin birliğine hizmet eden ziyaretimiz neden sizleri rahatsız etti? Milletin birliğinden emperyalistler ve işbirlikçiler korkar…

Vicdansızlığa karşı iyi bir ders!..

https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87