AF GELİYOR ama KİMLERE?!.

AF GELİYOR ama KİMLERE?!.

Açık açık ilk telaffuz eden MHP lideri Devlet Bahçeli idi…

Eğer yanılmıyorsam, Bahçeli ünlü “Organize Suç Şebekesi Lideri” hükümlü Alaattin Çakıcı’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettikten sonra “af” konusunu gündeme getirmiş, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkarılması kampanyasına tepki göstererek, Çakıcı ve bir diğer mafya lideri Kürşat Yılmaz için af isteğini şu sözlerle dile getirmişti:

-Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?..

Sonuçta MHP “kader mahkumu” olarak adlandırılan kişiler için bir “af teklifi” yasa taslağı hazırladı; ancak “Cumhur İttifakı”nın  diğer ortağı ve iktidardaki AKP bu öneriye o tarihte pek ilgi göstermedi!..

Hatta AKP’li Cumhurbaşkanı, 6 Ekim 2018’de Kızılcıhamam’da yapılan AKP İstişare Toplantısı’nda açıkça bu teklifin devlet Bahçeli’nin kendi teklifi olduğunu, AKP’nin gündeminde böyle bir konu olmadığını vurgulayarak “cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz” bile dedi.

Ehh, o tarihten bu tarihe “köprülerin altından çok sular aktı”, devran değişti, AKP’nin MHP’ye olan ihtiyacı önemli oranda arttı tabii; böyle olunca Cumhurbaşkanı’nın  İkinci Yargı Paketi ile peşine takılmış İnfaz Yasası ile ilgili açıklamasından öğrendik ki, meğer Adalet Bakanlığı, kendilerinin “İnfaz düzenlemesi”” olarak adlandırdığı af yasası konusunda uzun zamandır çalışıyormuş!.. Cumhurbaşkanı yasanın birkaç hafta içinde çıkacağını, MHP’ye  danışılacağını da söyledi…

-Vallahi bu noktada “erken seçim yolda” dedim!..

Kimler faydalanamayacak?

Henüz taslak halinde olan düzenlemede net olarak kimlerin faydalanacağı belirtilmiyor; ancak hangi suçların kapsama alınmayacağı görülüyor:İşte kapsam dışı suçlar:

-Terör suçları, örgütlü terör suçları, kasten adam öldürme, cinsel istismar, kadına ve çocuğa şiddet, soykırım suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, insan üzerinde deney suçu, organ ve doku ticareti, çocuklara cinsel istismar, devlete karşı işlenen ihanet suçları, cebir ve şiddet kullanarak anayasanın öngördüğü sistemi ortadan kaldırmaya teşebbüs, kasten öldürme, kasten yaralama, işkence, eziyet veya köleleştirme, kişi hürriyetinden yoksun kılma, bilimsel deneylere tabi kılma, zorla hamile bırakma, zorla fuhşa sevk etme suçlarının tamamı, Atatürk aleyhine işlenen suçlar, Orman kanununa aykırı suçlar…

Diyeceksiniz ki geriye ne kaldı? Benim ilk elde gözüme çarpan hırsızlık, kasti olmayan yaralama gibi suçlar!..

Diğer bir deyişle Bahçeli’nin ülküdaşlarının işlediği suçlar şu andaki tabloda kapsam dışıymış gibi görünüyor!.. Zannımca, Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği “düzenleme ile ilgili MHP ile yapılacak danışma görüşmesinde” bu detay da halledilecektir!..

Şubat ayında Meclis’e sunulması planlanan düzenleme ile ilk etapta 40 bine yakın mahkumun tahliye edilmesi bekleniyor…

-Bakalım piyango kimlere vuracak?..

“Ateşi bol olsun inşallah!”

Rahşan Hanım önceki gün eşi Bülent Ecevit’in yanına defnedilerek sonsuzluğa uğurlandı…

Sosyal medyada sevenleri tarafından birçok yorum yapıldı, bir çok duygusal anı, şiir paylaşıldı…

Ancak her zamanki gibi birtakım alçaklar, ölen kişinin ardından kin kusmaktan geri kalmadı. Mesela Ordu’nun Korhan ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Tuncay Kiraz’ın kişisel hesabında Rahşan Ecevit’in fotoğrafının altına şu sözler yazıldı:

-Ateşi bol olsun inşallah!..

Terbiyesiz, ahlaksız, haysiyetsiz bir mesajdı; DSP Korgan İlçe Başkanı Veysel Araç da bu mesajı paylaşarak Tuncay Kiraz için “Sen ne terbiyesiz ucube bir adamsın” diye tepki gösterdi…

Bilin bakalım Belediye Başkanı Kiraz ne yaptı? Her zaman ki yapılanı yaptı tabii; hemen bir mesaj atıp zevahiri kurtarmaya çalıştı

-Bizim inancımızda vefat edenler hayırla anılır.Rahşan Ecevit Hanımefendi’nin vefatı nedeniyle Belediye basında çalışan birinin kabul edilemez yorumunu öğrenir öğrenmez yorumu kaldırtıp ilgili hakkında soruşturma açmış bulunuyorum!..

Yetmez, Kiraz Bey, bu herif-i naşerif’i kulağından tutup kamuoyunun önüne çıkarmalıdır. Haa bir de, şahsi hesabına önüne gelen girebiliyor mu onu da zahmet olmazsa açıklamalıdır!..

https://twitter.com/umit_zileli