30 MART DERSİ!

30 MART DERSİ!

Sevgili okurlar,

Gerçek demokrasi sandık demokrasisi ile sınırlı değildir, olmamalıdır. Bizler her yurttaş gibi sandık başına gittiğimizde, anayasaya dayanan bireysel hakkımızla eşit olduğumuzu sanarak oylarımızı kullanırız. Ama her seçim bitiminin sonunda, eşit olmadığımızı yıllara dayanan tecrübemizle yeniden fark ederiz. Sömürülen; ötekileştirilen, ezilen çoğunluk haline bir anda geri döneriz.!

Ne yazık ki ülkemizde ne kadın ile erkek eşittir; ne işçi, işveren ne de zengin ile fakir… Düzenin yapısı aslında hiç değişmez. Çünkü aydınlanmamış toplumlarda sonuç her daim aynıdır. Yöneten ve yönetilen… Ezen ve ezilen…

Türkiye toplumu yıllar, yıllar boyu oyunu sağ ve muhafazakar partilerden yana kullanmıştır. Bu gerçek ne yazık ki yıllarca dejavu gibi yaşanmıştır. Bu toplum gelenekselcidir ve bu eğilimden bir türlü kurtulamamıştır. Dini söylemleri öne çıkaran, baskıcı sistemler bu ülke ve insanının aydınlık yolda yürümesine en büyük engeldir. Aslında çoğu gerçek dindar vatandaşlarımızın da bunlara itibar etmelerinin yegane sebebi de budur. Yıllardır sayelerinde ayaklar baş olmuştur.

İlk kez yaşadığımız ve hep beraber gözlemlediğimiz gibi, ülke tarihinin en önemli seçimine giderken seçim atmosferinden ne denli uzak olduğumuzu görüyoruz… Umuyorum ki, 30 Mart günü bunun tam tersi olur ve bu halkın çoğunluğunun katılımıyla sandığa gidilir…

Ve bu sefer halk vekaletini ülkesini seven, gelecek nesillerini düşünen, ülkeyi dirlik ve beraberlik içinde tutan, kutuplaştırmayanlardan yana verir. Bu hizipçi, ayrıştıran,soygunculardan kurtulur. Bu seçimler çok ama çok önemlidir. Bu seçimler genel seçimlerin de belirleyicisi olacaktır. Karar verin… Kul mu olmak istiyorsunuz… Yoksa eşit, anayasadan gelen haklarını sonuna kadar yaşayan özgür, baskılardan uzak yurttaşlar olarak mı ??

Tercih sizin, tercih hepimizin… Kimse kaderci olmasın… Kaderimizi kendi irademiz ve seçimlerimizle bizler belirleyebiliriz. Ve bu baskıcı DİKTA yönetiminden kendi irademizle kurtulabiliriz…!!

Şunu unutmayalım, yerel seçimler bu halk için yeni bir düzen ve başlangıç noktası olabilir. Ve fakat bu mücadeleyi tamamlamak ve genel seçimlerde ezici çoğunlukla bunları göndermek gerekir. Bu mücadelemiz asla bitmeyecektir,bunun böyle bilinmesi gerekir…!!

Türkiye’nin önünde çok uzun yıllar sonra çok ama çok önemli bir fırsat var. Ve bizler yıllar sonra önümüze çıkan bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Daha önceki seçimlerde yaşanılan olayların tekrarını yaşamak istemiyorsak sandığımıza sahip çıkmalı, gerekirse yatalak komşumuzun koluna girerek katılımı arttırmalı…. Sandık güvenliği için sandıklar açılana kadar elimizde fener ve fotoğraf makinemizle olan biteni belgelemeliyiz…!

Kimse ama hiç kimse istikrar devam etsin diyerek bu ülkenin geleceğini karartmasın ve bundan bir menfaat ummasın… Hangi ilde hangi muhalefet partisi güçlüyse ondan yana oyunuzu kullanın, kastettiğim kazanabilecek olan en güçlü parti kim ise tercihinizi ondan yana olsun… Ortak derdimiz bir an evvel bunlardan kurtulmak olmalıdır. ! Gerisi boş ve hülyadır..

Evet sevgili okurlar, son pişmanlık fayda etmez.! Pişman olmamak için lütfen oylarımızı bölmeyelim… Uzun zamandır olmadığımız, olamadığımız kadar dirlik ve beraberlik içinde olalım…

Umalım ki şaibesiz, dürüst bir seçim olsun..Yoksa ardından yaşanılacak olanları düşünmek dahi istemiyorum. Uzun yıllar önce kaybettiğimiz DEMOKRASİ’yi kendi gücümüzle geri getirme şansımız var..

Lütfen Hak’tan Yana, Halktan Yana Olanla Birleşelim… Vatan,Bayrak Sevdamızı Önde tutalım.. Savaş Çığırtkanlarına Prim Vermeyelim…

Daha Hür ve Daha Aydınlık Bir Ülke Olmak Dileğiyle...



https://twitter.com/ceydaknay
https://www.facebook.com/ceymin