NE BİLEYİM MESELA TİYATROYA GİDİN...

Alın sevgilinizi, arkadaşını, eşinizi, çocuğunuzu tiyatroya gidin.

Ne bileyim sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel hediye olur, tiyatroya alacağınız bilet. Yan yana koltuklara dizilin sanatın en güzeldalı olan tiyatro seyredin.

Teknolojinin seyirde 3D, 4D diye ifade ettiği gelişmişlik seviyesinin, yakalayamadığı gelişmişlik seviyesinde sanat eserini izleyin. Gözlüklere, başka başka araçlara gerek yok, sizin bedensel yetileriniz yeterli. Oyuncular bazen sahnede olur, bazen arkanızda olur, bazen üst balkonda olur. Sahne ve salonun tamamı oyuna dâhildir. Seyirci olarak sizde oyunun bir aktörüsünüzdür. Alkışlarınız, gülmeleriniz, esnemeleriniz, nefes alış verişleriniz oyunun gidişatını etkiler.  Teknoloji bu gelişmişlik düzeyini daha hayal bile edemiyor. 

İzlediğiniz eserin oyuncusu da sizi görüyor, sizinle göz teması kuruyor. Bazen sizi de oyunun içine dâhil ediyor, hiç beklemediğiniz bir hikâyenin içinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Oyunun içinde kostümlerle gördüğünüz insanları oyun sonu normal halleriyle görüyor, oyun sonu anında ayaküstü duygu alış verişinde bulabiliyorsunuz.

Televizyonu herkes evlerinde izlerken kim ne tepki verir göremezsiniz ama tiyatroda öyle değil her şey salonda yaşanır ve herkes yaşananı hisseder. Daha teknoloji bu seviyelere gelebilmiş değil daha hayali bile mümkün değil ama tiyatro da mümkündür. 

Sevdiklerinle paylaştığınız güzel bir anın keyfini çıkarın. Oyun sonu izlediğiniz oyunu değerlendirmek yok mu, herkes neler hissetti, oyun neleri çağrıştırdı bu güzel sohbetin keyfini yaşayın. 

Her izlediğinin tiyatro eserinden sonra kendinizi yenilenmiş, değişmiş hissedersiniz. Her tiyatro eseri, yazarın, yönetmenin, oyuncunun tüm birikimlerinin toplamıdır.  Birçok insanın hayat deneyimleri, bilgi birikimlerinin ürününü sahnede izler, yaşarsınız. Bunun hazzına varın, yaşayın ve sevdiklerinizle yaşayın.

Tiyatro birçok sanat dalı gibi sosyalleşme açısından en önemli sanat dalıdır. Birlikte bir sanat eserini izlemenin verdiği ortaklık ve salonu paylaşmak insanları bir birine yaklaştırır.

Tiyatro canlı olarak sergilenen bir sanat olduğu için etki düzeyi en yüksek sanat dalıdır. Sosyalleşen insan, çevresine, doğaya ve canlıya sevgi ve saygıyı öğrenir, yaşar ve aktarır. 

Sanatın en önemli işlevidir, insanı iyi yönde geliştirmesi. Bu konuda da tiyatro çok önde yer alır ve çok önemli katkı sunar. 

Ülkemizde yaşanan acıları herkes görüyor. Ülkemizde yaşanan sıkıntıları temelden çözmemizin yolu eğitim, bilim ve sanatta ilerlememizdir. Sanat, eğitim ve bilimde geri kalan toplumlar çok ağır ekonomik, siyasal ve toplumsal sorunlarla boğuşmaktadır. 

O yüzden sanatı ihmal etmeyin, ihmal edilmesine izin vermeyin. Sanatı ve sanatçıları destekleyin bunun yolu da sanat etkinliklerine katılmaktır.

Mesela tiyatro sezonu açıldı, tiyatroya gidin.

Tiyatro İyidir! 


https://twitter.com/nasuhbektas
https://www.facebook.com/bektasnasuh
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87