Politika:
AKŞENER'den KRİTİK AÇIKLAMA

AKŞENER’den KRİTİK AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, bir basın mensubunun "İsminiz Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çok konuşuluyor, konu hakkındaki değerlendirmeniz nedir?" sorusuna, "Ortada seçim yok, hiçbir şey yok. Doğmamış çocuğa don biçmenin doğru olmadığını düşünüyorum" yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, düzenledikleri ortak basın toplantısında, gerçekleştirdikleri görüşme ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“CİDDİ SİNERJİ OLUŞUR KANAATİNDEYİZ”

Davutoğlu, görüşme esnasında Türkiye'de son dönemde yaşanan ‘krizlerin' arka planının ve bu ‘krizlerin' çözüm yollarını konuştuklarını belirterek, “Gerek parti programlarımızın karşılaştırılmasında gerekse bugünkü sohbetimizde tek tek konu başlıkları açıldığında birçok görüşte benzer kanaatlere sahip olduğumuz, benzer kaygılar taşıdığımız ve birlikte çalışmamız durumunda ciddi bir sinerji oluşabileceği kanaati bizde hasıl olmuştur” dedi.

“HAKLI KAYGILAR TAŞIRIZ”

Türkiye'de son dönemde en büyük eksikliklerden birisinin, siyasi partilerin özgürce fikirlerini ifade edemiyor olduğunu söyleyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Son bayramlaşma mesaisinde de Gelecek Partisi olarak bütün partilerle bayramlaşabildik ama iktidardaki iki parti bayramlaşma teklifimizi bile reddetti. Bayramlaşmalarda bile partilerin birbirleriyle selam alıp vermesine mesafeli yaklaşanların ülke meseleleri söz konusu olduğunda nasıl tavır alacakları konusunda hepimiz haklı kaygılar taşırız. Böyle bir dönemde siyasi liderlerin çok daha sık görüşmesi lazım.”

BİDEN’İN AÇIKLAMALARI

ABD başkan adayı Joe Biden'ın Türkiye'yi hedef alan sözlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı;

*Mademki ‘dış mihrak' diye bir hayaletten bahsediliyor demiştik, yani Türkiye'de ekonomide yapılan bütün hatalar göz ardı ediliyor… Bu dış mihrak bulundu Joe Biden'ın açıklamalarıyla 8 ay sonra.

*Bu açıklama karşısında bütün siyasi partilerin ortak bir tavır sergilemesi lazım. Bütün partiler bir araya gelerek ‘evet biz Türk demokrasisinin onuru, haysiyeti söz konusu olduğunda bir araya geliriz.

*Dışarıdan hiçbir vesayeti kabul etmediğimiz gibi bu anlamda Türkiye'ye yönelik yapılacak her müdahaleyi de ortak bir tavır sergileriz' çağrısında bulunmuştum.

*Bunu eğer iktidardaki partiler samimilerse ‘dış mihrak' konusunda, hep birlikte bu adım atılır ve böylece bu dosya kapanır. Gündem değiştirme çabalarına da son verilir. Değilse biz bu açıklamayı muhalefet olarak her zaman yapabiliriz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KILIÇDAROĞLU'ndan TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik için baş sağlığı mesajı...

Haberi Oku