Politika:
BAHÇELİ'den ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAHÇELİ'den ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bahçeli, Hulusi Akar ile ilgili tartışmalara ilk kez anlattığı detaylarla yorumda bulundu. Akar, "Bu Türkiye'yi çok üzmüştür. Özgür Özel'in siyaseten itibarı sıfırlandı. Sayın Paşa'ya göreve geldiğinde Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim. Hulusi Akar Paşa; bayrağa, Kur'an-a, silaha sahip çıkmıştır" dedi. Bahçeli ayrıca Metin Akpınar'ın TV programında yaptığı açıklamalar ile ilgili de sert sözler kullandı. Bahçeli, " Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. TV'ye çıkıp 5 dakikalık bir konuşma yapmasını istiyorum. 'Milletimden özür diliyorum, yanlış örnek verdim' demesi lazım." açıklamalarında bulundu.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

ABD'nin çekilme kararı

ABD'nin ortaya koymuş olduğu ve çok kişinin beklemediği anda Suriye'den askerlerini çekeceğine dair görüşü yankı bulmuştur. Sebeplerinin ne olduğunu tam kestirmek mümkün değildir. Bunu öğrenebilmenin tek yolu ülkeyi yöneten şahsiyetlerin kamuoyunu bilgilendirmelerinde fayda vardır. ABD'nin ani kararının arkasında ne yatmaktadır bilmiyorum, ama tahmin edebilecek birikim içerisindeyiz.

Fırat'ın doğusuna harekat

MHP olarak terörle mücadeleye tam desteğimizi sürdürüyoruz. 

Ekonomide alınan önlemler

Bütçe görüşmeleri geçtiğimiz hafta yapıldı biz de gerekli tasarrufumuzu milletvekili arkadaşlarımız ve grup başkan vekillerimizin değerlendirmeleriyle yaptık.

Rejim ile diyalog olmalı mı?

Ben Esad rejimi ile Türkiye'nin diyalog kurmasından yana değilim. Türkiye için en büyük ayıp olur. Suriye, Esad rejiminden kurtarılmalı. Türkiye dış politikada etkin insiyatifini kaybetmemeli. 

Ortadoğu'daki gelişmeler

Erdoğan, İstanbul veya Ankara'da küresel güçler zirvesi yapmalı. 14 Aralık'ta yapılan bir telefon görüşmesinde Türkiye'nin kanaatin alınması Türkiye'nin kabuğunu yırttığının göstergesidir. Dünya 5'ten büyüktür sözü, doğru bir sözdür.

YPG/PKK ile mücadele

Bugün gelinen nokta önemlidir. Nerede olursa olsun terörün kökü kazılmalıdır.

Siyasette Akar gerginliği

Bu Türkiye'yi çok üzmüştür. Özel'in siyaseten itibarı sıfırlandı. 16 Ağustos 2015'te sayın Hulusi Akar Paşa Genelkurmay başkanı olmuştur. MHP olarak biz de bir tebrik ziyaretine gideriz, başarılar dileriz. Ancak, 2 Ekim 2015'te Hulusi Akar Paşa'yı ziyaret ettim. Ona da diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim. Sayın Paşa'ya Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim. Neden ona bu hediyeleri verdim? Geleceği okuma demeyeceğim ama bu anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim. O günden sonraki gelişmeleri dkkate alınca bunu verdiğime çok memnun olduğum kanaatindeyim. FETÖ ihanetine karşı bu inciten şahıslara söylüyorum. Hulusi Akar Paşa; bayrağa, Kur'an-a, silaha sahip çıkmıştır.  CHP'nin kendine çeki düzen vermeye ihtiyacı var. Cahilce konulşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz.

Yerelde Cumhur İttifakı

Yenikapı ruhunun devamıdır. Cumhur İttifakı hayırlı ve önemli bir ittifaktır. Seçimlerin yönetim sistemine etkisi iyi okunmalı. 30 büyükşehirde prensip anlaşması sağlandı. Cumnhur İttifakı yüzde 52'nin altına düşmemeli. 3 büyükşehirde yüzde 52'yi aşmak için aday çıkarmadık. AK Parti'nin getireceği tabloyla yola devam ederiz.

Yıldırım İstanbul adayı mı?

Yapıcı yaklaşımlarıyla dikkat çeken bir kişi. Meclis başkanlığı tartışması adaylığı gölgeler. Bu konuyu çıkmaz sokağa sokmanın manası yoktur.

Yerelde uzlaşılan iller

Adana, Mersin, Manisa için AK Parti ılımlı. Osmaniye'de güzel yarış yapılabilir. 

Gezen ve Akpınar'a soruşturma

Olay bizi çok üzdü. Halk Arenası programı sulandırıldı. Televizyon programındaki konuşmaları çok hoş değildi. Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. Akpınar gibi bir sanatçının bu duruma düşmesi kötü örnektir. Metin Akpınar Bey'in Halk TV'ye çıkıp 5 dakikalık bir konuşma yapmasını istiyorum. "Milletimden özür diliyorum, yanlış örnek verdim" demesi lazım. Ayaklardan asılma karesini görüyorsunuz. Bu sebepten dolayı ben çok üzgünüm. Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini izlemesini öneriyorum. Bu tiplemede her şeyi yansıtan bir kişi örnek olarak Mussoli'nin ayalarından asılmasını nasıl verebilir? Bu konuda çok üzgünüm. 21. yüzyılda 1945'ten örnek vermek yanlıştır. 

Osmaniye'de aday durumu

Osmaniye oy çokluğu itibari ile AK Parti'nin oyunun MHP'den fazla olduğu bir seçim çevresidir. Arzulandığı takdirde AK Parti orada aday çıkarabilir. Bir güzel yarış da yapılabilir geçmişte olduğu gibi. Sayın Cumhurbaşkanı ittifakın olumlu yönünü ortaya koyarak orada aday göstermemeyi uygun görmüştür. Böyle bir 3 büyükşehrin dışında aday çıkarmamayı prensip olarak ifade ettiler. Ben ne yapabilirim diye düşündüm Rize'de aday çıkarmasam ne olur diye düşündüm, Kasımpaşa'yı düşünürsen Kasımpaşa Rize'nin 3 katı büyüklükte.

Bahçeli'den CHP'ye eleştiri

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulamaya geçtiği andan itibaren anamuhalefet diye bir parti yok. Kılıçdaroğlu bu üsluptan vazgeçmeli.

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Cinayetin işlendiği yerin Türkiye olması düşündürücüdür. 

FETÖ ile mücadele

Mahkemeler bir araya gelip bu işin beyni olan Yurtta Sulh Konseyini ortaya çıkarmalıdır.

Af tasarısı ne durumda?

Meclis'te gündeme alınması için bekliyoruz.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KILIÇDAROĞLU'ndan TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik için baş sağlığı mesajı...

Haberi Oku