Politika:
CHP'li ÇEVİKÖZ  AB'ye TEPKİ

CHP'li ÇEVİKÖZ'den  AB'ye TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın, AB ile yaptığı Geri Kabul Anlaşması ve 18 Mart Mutabakatı ile Türkiye'nin sınırlarını tümüyle düzensiz göçe terk ettiğini savundu.

AB ülkelerinin, Türkiye'yi artık bir transit ülke olarak görmeyip, sığınmacıların son durağı haline getirmek istediğine dikkati çeken Çeviköz, şunları kaydetti:

"Ülkemizle yeni bir göç anlaşmasının yapılmasının gündeme gelmesinden sonra ardı ardına Avusturya'dan ve Belçika'dan yapılan açıklamalar bu anlayışı destekleyici niteliktedir. Belçika İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sami Mehdi'nin muhtemel Afgan mülteci akını hakkında AB-Türkiye anlaşmasının Afganları da kapsayacak şekilde genişletilmesi çağrısında bulunması endişe uyandırmaktadır."

İktidarın, önceki göç anlaşmalarını yeterince müzakere etmeden kabul ederek, asimetrik ve Türkiye'yi büyük külfet altına sokan yükümlülükler üstlendiğini ileri süren Çeviköz, "Belçika şunu unutmamalıdır ki Mültecilerin Statüsü Hakkında 1951 BM Sözleşmesi, tüm taraf ülkelere eşit sorumluluk vermektedir. Hal böyle iken ülkemize yönelik bu ifadeler, en hafif tabiriyle uluslararası sorumluluktan kaçmak anlamına gelmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KILIÇDAROĞLU'ndan TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik için baş sağlığı mesajı...

Haberi Oku