Politika:
ERDOĞAN'a TEK CÜMLELİK YANIT

ERDOĞAN'a TEK CÜMLELİK YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde bir basın açıklaması yaptı. ‘Kara kış‘ vurgusu yapan, maddeler olarak çözüm önerilerini sıraladı. Kılıçdaroğlu ayrıca, bugün partisinin grup toplantısında, kendisine yönelik linç ve saldırı görüntülerini izleten Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a da yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“İŞ BAŞA DÜŞTÜ”

*Aylardır kışa yönelik uyarılarımı yapıyordum. Zam yağmurları konusunda vatandaşları uyarıyordum. ‘Kara kış fonu kurulsun' diyordum. Karşımızda kapı duvar bir iktidar var ve maalesef uyardığım her şey artık gerçeğimiz oldu.

*Her saat başı yeni bir zam geliyor. Korkunç bir pahalılık var. Bunu vatandaş zaten görüyor ve hissediyor. Bu iktidardan çözüm beklemenin artık abesle iştigal olduğu çok açık.

*Zaten tüm sorunların kaynağı kendileri, neyi çözecekler? Bu Saray ve şahsım iktidarı insanımızı kara kışın insafına terk etmiştir. Özetle iş başa düşmüştür.

“İNSANIMIZIN ONURU, HAYSİYETİ SÖZ KONUSU”

*Çözümleri Cumhuriyet Halk Partisi bulmak zorundadır. Muhalefet olabiliriz ama çözümleri biz arayacağız. Türkiye'de 14 milyon asgari ücretli, açlık sınırının altında yaşıyor. Bu insanlarımızın çocukları da sefalet içinde yaşıyor.

*İnsanımızın bu kış hayata tutunabilmesi için uygun fiyatlı enerjiye erişimin sağlanması çok kritik. Yoksulluk içinde yaşayan çocukları ile enerji faturasını ödeyemeyen 5 milyon hanenin olduğu bir ülkeye biz uzaktan bakamayız. İnsanımızın onuru, haysiyeti söz konusudur.

“ENERJİ SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE ÇALIŞMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK”

*Peki iktidar ne yapıyor? Her gün yeni bir zam ilan ediyor. Çok kısa bir süre içinde elektrik faturaları tam 3 kez zamlandı. Doğalgaza 8 defa zam yapıldı. Kömüre yüzde 30, mutfak tüpüne yüzde 42, oranında zam yapıldı.

*Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum. Bu halk da bunu hak etmiyor. Bu yüzden tüm enerji sektörü paydaşlarına bir davet mektubu gönderdim. ‘Bu millet için birlikte çalışalım' dedim.

*Enerjide yaşanan korkunç zamlarla mücadele konusunda bana katılmak isteyen herkesle çalışmaktan memnuniyet duyacağımı ifade ettim. Sağ olsunlar, enerji sektörü temsilcileri davetimize icabet ettiler ve birlikte bir çalışma toplantısı gerçekleştirdik.

“KIŞI ATLATTIKTAN SONA ZATEN İKTİDARA GELECEĞİZ”

*Buradan halkımıza seslenmek istiyorum: Kime oy vermiş olursanız olun, bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele edeceğiz, birlikte mücadele etmek zorundayız.

*İktidara geldiğimizde nihai amacımız elbette yoksullukla mücadele ve daha adil bir ülke inşa etmek olacaktır. Ama atlatmamız gereken bir kış var. Kışı atlattıktan sonra zaten iktidara geleceğiz, sonrası kolay.

“BUNLARI YAPARSAN MİLLETİMİZ BİRAZ OLSUN RAHATLAYACAK”

*Gelelim çözüme. Nedir çözüm? ‘Şahsa’ buradan sesleniyorum: Bu sesi iyi dinle. Eğer bunları yaparsan milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da toplayabilirsin, kazanabilirsin. Umurumda değil. Yeter ki bu millet rahatlasın. Bunları hemen yap.

KILIÇDAROĞLU, DÖRT MADDELİK ÇÖZÜM ÖNERİSİNİ SIRALADI

*Bir; Her şeyden önce acilen Kara Kış Fonu'nu kurarak vatandaşlarımıza kış ayları için destek ver. İki; Elektrik faturalarındaki KDV'yi kış boyunca kaldır. Sana söylüyorum; sadece TRT fonunun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranında bir indirimin sağlanmasına neden olacak.

*O nedenle diyorum, derhal kaldır. Üç; aynı şekilde, doğalgaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV'yi de hemen kaldır. Dört; elektrik ve ısınmada düşük gelirliler lehine kademeli tarifeli sisteme geç. Yani sosyal tarife uygulamasını başlat. Bu vatandaşlar daha ağır bir fatura ödemesinler.

“SENİNLE SANDIKTA GÖRÜŞECEĞİZ”

*Görüyorsunuz, sorunu saptıyoruz, çözümü de önlerine koyuyoruz. Kimin lehine? Vatandaşın lehine. Kimin lehine? Saray ve şürekasının lehine. Bunları yaparlarsa puan toplayacaklar. Ama amacımız ne? Onların puan toplaması veya toplamaması değil; bun ülkede fakirin fukaranın bu kışı en azından rahat geçirmesi.

*Enerjiye bağlı bu sıkıntıların bir de ticari işletmeler boyutu var. Özellikle esnaf ve küçük ölçekli işletmelerin de acilen destek programına alınmasını istiyorum. Bu hamleler, halkımıza bir nebze olsun nefes aldıracaktır. Hele bu kara kışı geçirelim, zaten seninle sandıkta görüşeceğiz.

“YARIM KALAN İŞİ BİTİRİN TALİMATI VERMİŞ”

*Şahıs bugünkü grup toplantısında, uzun uzun benim videolarımı izlettirmiş, aleni tehditler savurmuş.

*Adeta birilerine, ‘yarım kalan işi bitirin' talimatı vermiş. İşte buradan söylüyorum: Ne senden, ne senin şürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadele vereceğim. Bunu bilesin.

“OYNAT UĞURCUM” SİYASETİ

Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medya hesabından da Erdoğan’la ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımında “Şahıs, grup konuşması yapıyor; dakikalarca videolarımı gösteriyor. Sevgili Şahsım, görüyorum ki muhalefet olmayı iyice kabullenmişsin. “Oynatalım Uğurcuğum” siyasetinde sana başarılar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA İZLETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef almış ve Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimine ait görüntüleri izlettirmişti. Söz konusu videoda, “11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan” ifadesi yer almıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KILIÇDAROĞLU'ndan TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik için baş sağlığı mesajı...

Haberi Oku