Politika:
'İNSANLIK SINIFTA KALDI…”

“İNSANLIK SINIFTA KALDI…”

Güç Birliği Partisi İstanbul İl Başkanı Musa Şabahat, vatandaşın canına, malına ve ülke değeri ormanların yok olmasına neden olan bu yangınlara sessiz kalmadı.  

Kontrol altına alınamayan orman yangınlarının bitki örtüsüne ve ormanda yaşayan birçok canlıya, yöre halkına ve mallarına ciddi zararlar verdiğini belirten Şabahat, yangınları siyasi malzeme olarak istismar edenlerin olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlık sınıfta kaldı” dedi.

Şabahat şöyle konuştu:

“Türkiye 28 Temmuz'dan beri 81 nokta çıkan orman yangınlarını tartışırken bir yerlere mücadele ederken başka yerler alev almakta. Farklı noktalarda arka arkaya çıkan orman yangınları, söndürme çalışmaları rağmen henüz tam anlamıyla sonuca bağlanamadı. Birçok canlıya, zarar veren bu afet insanlarımızın psikolojisini bitiş noktasına getirdi. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza ülke olarak birliğimizi bütünlüğümüzü göstermemiz gereklidir.

Ayrıca yanan bölgelere dikilen ağaçlara da dikkat çekilmesi gerekiyor. Tek tip ağaçların dikilmesi bunlardan biri… Artık bizim karışık tür ağaç dikmemiz lazım. Çabuk büyüyor diye sarıçam dikilmesi bizlere doğaya zarar veriyor. Meteorolojik tahminlere göre orman yangını riskini önceden belirleyip orada hazırlık yapmak kadar bilinçli bir ülke olamadık maalesef. Biz Güç Birliği Partisi olarak ilk günden itibaren yaralara merhem olmak için Sayın Genel Başkanımız Ali Karnap ile birlikte sahalarda olmaya gayret ettik. Umuyoruz ki bu tür afetlerin bir daha olmaması için gerekli önlemler alınacaktır.”



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KILIÇDAROĞLU'ndan TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik için baş sağlığı mesajı...

Haberi Oku