Politika:
PERİNÇEK'ten FLAŞ AÇIKLAMA

PERİNÇEK'ten FLAŞ AÇIKLAMA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Meral Akşener’in hem Selahattin Demirtaş’ın ziyaret talebine hem de Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yakmasını değerlendirdi. Perinçek bu yaklaşımın, ABD’nin “Muhalefeti birleştirerek Erdoğan iktidarını yıkma” projesine uygun olduğunu belirtti. Akşener’in, partisinin tabanını HDP’yle birlikteliğe iknada zorlandığını kaydeden Perinçek, böyle bir projenin başarılı olma ihtimalinin bulunmadığını kaydetti. Perinçek, “ABD’nin bu projesine en ağır darbeyi Türk Silahlı Kuvvetleri indiriyor. PKK eziliyor, ezildikçe HDP büyük kayıplar yaşıyor. Güneydoğu’daki kanaat önderleri de HDP’nin giderek zayıfladığını doğruluyor” ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Beyaz TV’de Latif Şimşek’in programına konuk oldu. İttifakların geleceği konusunda konuşan Perinçek, İYİ Parti ile HDP arasındaki paslaşmalara ve CHP’nin açıkladığı “Ortaklarla iktidara gelme” planına dikkat çekti: “Kamuoyunda şöyle bir yaygın kanı vardı. ‘İYİ Parti kolay kolay HDP ile yan yana gelemez.’ Ancak şimdi adım adım getiriliyor. HDP’li Selahattin Demirtaş, Sayın Meral Akşener’e ‘Birlikte kahvaltı yapalım’ teklifi yaptı. Akşener hem bu teklifi kabul etti hem de ‘kan davalımız’ diyerek tabanındaki tepkiyi yatıştıracak bir yanıt verdi. Hemen ardından HDP’li isimlerden Akşener’e dostane mesajlar iletildi. Bu süreçte Akşener’in Abdullah Gül’ün adaylığına itiraz etmediğini açıklaması da önemliydi. Hem HDP ile yakınlaşma hem Gül’e yeşil ışık yakılması ABD’nin Gölge CIA diye bilinen RAND Corporation raporuna ve Biden’in açıkladığı projeye uygun adımlar. O projede, muhalefet partilerinin isimleri sayılarak yani CHP, İYİ Parti, HDP denilerek, birlikte hareket etmeleri ve ortak bir adayla ‘Erdoğan iktidarını yıkmaları’ planlanıyor. İYİ Parti tabanı bu projeye ısındırılıyor. Ancak bunun, parti tabanında ciddi bir sorun oluşturduğunu ve ayrışma yarattığını görüyoruz.”

"KILIÇDAROĞLU, DEMİRTAŞ’A ŞEREF MADALYASI TAKTI"

“Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demirtaş’a şeref madalyası taktı. Mehmetçiğe kurşun sıkan terör örgütünün elemanına takıyor bu madalyayı. Konuşmasının sonunda da ‘Türkiye’yi bu hale CHP mi getirdi, İYİ Parti mi getirdi, HDP mi getirdi, Saadet Partisi mi getirdi?’ diyerek birlikte iktidar olmak istediği ortaklarını saydı. Dikkat ederseniz daha önce HDP ile ittifak yaptığını reddeden bir CHP vardı. Şimdi ise açık açık HDP ile ittifakı savunuyorlar, özgürlük istedikleri HDP’nin önceki Eş Genel Başkanı’nı omuzlarında taşıyorlar. İstedikleri kadar taşısınlar, ABD’nin iktidar senaryolarının Türkiye’de başarılı olma ihtimali kalmamıştır.”

HDP’DE BÜYÜK KAN KAYBI

Perinçek, “HDP, bu ittifakı daha kolaylaştırmak üzere PKK ile arasına bir mesafe koyduğunu açıklayabilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu imkânsızdır. HDP, PKK’nın siyasi koludur. HDP’nin bütün tavrını, nerede, kiminle ne yapacağını PKK belirler. HDP’nin içinde yer aldığı bu ittifaka en ağır darbeyi de Türk Silahlı Kuvvetleri indirmektedir. Türk Ordusu PKK’ya karşı çok etkili operasyonlar yürütüyor. PKK eziliyor, ezildikçe HDP büyük kayıplar yaşıyor. Güneydoğu’daki aşiret lideriyle, Şırnak’tan, Urfa’dan, Hakkâri’den, Mardin’den kanaat önderleriyle yakın zamanda görüştüm. Hepsi, ‘HDP’nin bölgede çok hızlı bir inişe geçtiğini’ doğruluyor. Kürt kökenli vatandaşlarımız, orada devletin gücünü görmek istiyor. Bölge halkı terör örgütüne karşı Türk askerini, Türk polisini bir güvence olarak görüyor. Devlet ve hukuk nizamı bölge halkımızın en öncelikli talebi.”

HDP’NİN KAPATILMASI

Perinçek, “HDP’nin terörle bağlantısının kanıtlanmasına rağmen neden kapatılmadığıyla” ilgili soruyu yanıtladı: “HDP’nin varlığını devam ettirmesi, devletimizin ve yargımızın hatası. İçişleri Bakanlığı’nın da raporları var. Bu raporlarda, HDP’li belediyelerin ellerindeki bütün araçları ve imkânları PKK’ya tahsis ettiği saptanmış. HDP’nin PKK’ya haraç ve militan topladığı ortada. İşte Diyarbakır Annelerinin mücadelesi… Bir yılı geçti, o anneler HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde nöbet tutuyor ve ‘Çocuklarımızı geri verin’ diye isyan ediyor. Çünkü çocukları HDP alıyor ve PKK’ya eleman yapıyor.”

TERÖRLE TOPYEKÛN MÜCADELE

“PKK’ya Meclis’in kürsüsünü kullandırıyoruz. Bu Mehmetçiği arkadan vurmak değil mi? Atatürk zamanında böyle bir parti olabilir miydi? Türk devleti, terör örgütüne bütün uzantılarıyla birlikte soluk aldırmayacak şekilde topyekûn ve kararlı bir mücadeleyi başlatsın… Devlet, ‘PKK’nın siyasi yapıları ne Meclis’te olabilir ne de Türkiye’nin herhangi bir yerinde örgüt kurabilir!’ diyerek bir bastırma harekâtı uygulasın, o zaman kesin sonuç alınır. Vatan Partisi uzun zamandır, “Terörle Topyekûn Mücadele Programını” anlatıyor, HDP’nin kapatılması için kampanya yürütüyor ve yargıya başvurularda bulunuyor.”



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KILIÇDAROĞLU'ndan TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik için baş sağlığı mesajı...

Haberi Oku