Politika:
VATAN PARTİSİ GENÇ VEKİL ADAYLARINI TANITTI

VATAN PARTİSİ GENÇ VEKİL ADAYLARINI TANITTI

Vatan Partisi Genç Adaylar Tanıtım Toplantısını yaptı...

Vatan Partisi Genç milletvekilleri tanıtım toplantısı bugün Ankara Green Park Otel'de yapıldı. Genç adayların teker teker tanıtıldığı toplantıda video gösterimlerinin yanı sıra pek çok genç aday da konuşmasını yaptı. Gençlik, Türkiye'nin sorunlarına çözüm önerilerini sunarken bir yandan da "Atatürk devrimlerini tamamlayacağız" kararlılığıyla Türk milletine güven verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Öncü Gençlik Genel Başkanı ve İstanbul 2. bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Aykut Diş, "Türk Milletinin fedakârlıklarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti yeniden bir beka sorunu ile karşı karşıya. İşbirlikçilikle, ihmal ve hatalarla ülkemize bedeller ödetenler, faturalar çıkartanlar bu sorunun vesilesidirler." sözleri ile başladı.

208 GENÇ VATAN PARTİSİNDEN ADAY

Tarihin, Türk Gençliğinin önüne olağanüstü bir görev koyduğunu ve Atatürk’ün Devrimci Programını, onu gerçekten temsil edenlerin iktidara ve meclise taşıyabileceğini söyleyen Diş, konuşmasının devamında 20’li yaşlarda onlarca gencin, Vatan Partisi’nden milletvekili adayı olduğu vurgulayarak " 24 Haziran seçimlerine, “Meclisi Gençleştirme” iddiasıyla, 208 genç milletvekili adayıyla giriyoruz. Üstelik diğer partilerdeki gibi, öyle vitrin süsü olarak arka sıralarda değil; ön sıralardan giriyoruz. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Tıbbiyeli Hikmet ruhunu taşımaya hazırlanıyoruz!" dedi.

Aykut Diş, yaptığı konuşmada Vatan Partisi'ne uygulanan sansüre de dikkat çekerek "TV programları, gazete sütunları, billboardlar, dev ekranlar, internet siteleri onların olsun; Gelecek bizimdir! Çünkü Gençlik Vatan Partisi’ndedir, Gelecek Vatan Partisi’ndedir. Bağımsız, Laik, Halkçı, Milliyetçi ve Avrasyacı bir Türkiye için oylar Vatan Partisi’ne! Oylar Doğu Perinçek’e!" ifadelerini kullandı.

GENÇLİK NEDEN VATAN PARTİSİNİ TERCİH EDİYOR?

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı İlker Yücel, Kriz zamanlarında, çöküş zamanında çözümü olanlar lider olur. Ve kriz dönemlerinde oya bakılmaz, senin krize çözümün var ama geçmişte ne kadar oy aldın denmez herkes o çözüme yapışır." dedi. Gençliğin neden vatan partisini tercih ettiğini anlatan Yücel, " Gençlik devrim istiyor. Gençlik üzerinde üretebileceği, bilimi savunabileceği bir vatan istiyor." ifadelerini kullandı ve konuşmanın devamında şunları söyledi: Diğer partilerde gençlik maalesef toz bezi gibi ayak işleri için kullanılıyor. Vatan Partisi için gençlik ana öznedir. Vatan Partisi liderleri gençlerin üzerine titrer.

Meclise satın alınamayacak vekiller lazım. Vatan Partisi'nin vekillerini kimse satın alamaz. Vatan Partisi'nin arkasında Amerikan rüzgârı yok o yüzden Amerika'nın basınında da Vatan Partisi yok."

"MUHALEFET DEĞİL İKTİDAR PEŞİNDEYİZ"

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Çağdaş Cengiz ise konuşmasında gençliğin vatan ve hürriyet geleneğinin bugünkü temsilcisi olduğunu vurguladı. "Gençliğin elinden her şeyi alın onların yokluğuna katlanır, ama vatan ve hürriyeti almaya kalkarsanız katlanamaz. Bugün bizler Vatan ve Hürriyet Cemiyeti'nin devamcısıyız. Vatan ve Hürriyet Cemiyeti bir öncü partiydi. Sayısının azlığına düşmanın çokluğuna bakmadan mücadeleye atılan teşkilattı. Vatan Partisi de o 50 yıllık birikimi içerisinde hep bugüne hazırlanmıştır. İktidara, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye'yi getirmek üzere hazırlık yapmıştır." ifadelerini kullanan Cengiz, "6 adaydan 5'i muhalefet peşinde, Doğu Perinçek ve Vatan Partisi iktidar peşinde!" dedi.

"VATAN'IN GENÇ ADAYLARI FEDAİDİR"

TGB Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Cem Dikmen ise  "Günlerdir özellikle sistem medyasında, sistem gazetelerinin manşetlerinde, TV kanallarında genç adaylar furyası devam ediyor. Ancak Vatan Partisi'nin 208 genç adayının bir tanesinin dahi ismi okunmuyor. Vatan Partisi'nin genç adayları özellikle milletin gözünün önünden kaçırılmaya çalışılıyor. " dedi. Dikmen, konuşmasında sistemin genç aday olarak görmek istediği gençlerin özelliklerini şöyle sıraladı: "1- Kariyerist olacak. 2- Bencil olacak, kendisinden başka kimsenin geleceğini umursamayacak.3- Vitrin süsüdür." Bu yüzden Vatan Partisi'nin genç adaylarının gösterilmediğini ifade eden Cem Dikmen, " Çünkü Vatan Partisi'nin genç adayları fedaidir, vitrin süsü değil öncüdür. Vatan Partisi'nin genç adayları meclise girecek ve PKK mecliste barınamayacak. Türkiye yeniden Atatürk'ün Türkiyesi olacak. " sözleriyle konuşmasını tamamladı.

BİLİNÇSİZLEŞMEYEN BİR GENÇLİK YARATACAĞIZ

Vatan Partisi'nin en genç adayı olan 19 yaşında ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde İktisat bölümü öğrencisi Eda Yücel ise İzmir 1. Bölge 10. Sıra Milletvekili Adayı. Yaptığı konuşmada "Bizlere dayatılan geleceksizlik kaygısına boyun eğmiyoruz. Koltuk sevdası gütmeyen kişisel hırslarından arınmış bir gençlik yaratıyoruz. Gençleri işsizlik ve geleceksizlik sorunu içinde boğmaya çalışanlara karşı bu salondan haykırıyoruz: Vatan Partisi iktidarında gençler iş sahibi olacak, atanamayan öğretmen kalmayacak, gençlik iş bulmak için birilerine yaranmak zorunda kalmayacak. Bizler her daim savunduğumuz Atatürk ilke ve inkılaplarını, Cumhuriyet kazanımlarımızı, bilimi eğitimin temeli haline getireceğiz. Uyuşmayan, bilinçsizleşmeyen bir gençlik yaratacağız. Madde bağımlılığını bir deneyim olarak sunan bu sistemle kesinlikle uzlaşamayız o yüzden uyuşturucunun her türlüsüne kesinlikle savaş açıyoruz." dedi.

İstanbul 3. Bölge 2.Sıra Milletvekili Adayı Sinan Baykent ise özetle şunları söyledi: "Mazlum milletlerin boğazlarından fışkıran adalet çığlıkları burada yankılandığı; namusu, şerefiyle kalabildiliği için, Türk üretimini ve üreticisini savunduğu için, menşei neresi olursa olsun, terörle son terörist iflah edilinceye değin mücadele edeceğine söz verdiği için bütün Türk milletini Vatan Partisi saflarında birleşmeye çağrıyorum."

AMERİKAN ASKERLERİNE ÇUVAL GEÇİREN GENÇLİK

" Mustafa Kemal 1923’te; yöneticilerin halka samimiyeti yansıtabilmesi, halkın vicdanına dokunabilmesi üzerine yaptığı bir konuşmasında Türkiye’yi yönetecek gençliğe seslenir ve; ‘Gençlerin her şeyden önce millete güven vermeleri gereklidir.’ diye öğütler." sözleriyle  konuşmasına başlayan İstanbul 2. Bölge 3. Sıra Millevekili adayı olan Elif İlhamoğlu, "Vatan Partisi, emperyalizmin Türk gençliğini liberalleştirme, apolitikleştirme, yalnızlaştırma, bireycileştirme çabalarına karşı; politik, toplumcu, emekçi, vicdanlı, halka bağlı, ülkesine hizmet eden bir gençlik yetiştirdi. Sistemin yaratmaya çalıştığı okumayan, üretmeyen, tartışmayan, biat eden gençlik modeline karşı; okuyan, tartışan, üreten, yeniyi arayan, yaratıcı, çalışkan bir gençlik yetiştirdi." dedi. Ardından Vatan Partisi'nin yetiştiği gençliği şöyle anlattı: " Vatan Partisi’nin yetiştirdiği  gençlik milli bayramlara koyulan yasakları tanımadı, barikatları ezdi, yüz binlerce vatanseverle Silivri zindanlarını yıktı. Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdi. İncirlik Üssü’ne girdi. Amerikan emperyalizmine cesaretle meydan okudu. 25 Ülkenin gençliğini Türkiye’de bir araya getirdi. Dünyanın anti-emperyalist gençliğinin birleşmesine öncülük etti. Son 10 yıldır Türkiye’deki büyük halk hareketlerine önderlik eden,  o büyük tecrübeleri arkasına alan, Türkiye’nin namus ve cesaret birikimi olan 208 genç öncüyle meclisi gençleştirmeye hazırlanıyor. "

"MECLİSE UMUT TAŞIYACAĞIZ"

TGB Genel Sekreteri ve Ankara 1. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Özgür Bursalı, konuşmasında "Meclise kariyerizm dehlizlerinde çürümeye yüz tutanlar değil Kartallı Kazımlar gibi vatanına milletine karşılıksızca canını verecek olan gençler meclise girecek. Buradan ilan ediyoruz: İyimseriz. İyimserlik bir tercih değil bir zorunluluk. Meclise umut ve iyimserlik taşıyacağız. " dedi.

VATAN PARTİSİ YETKİ İSTİYOR

Türkiye’de 17 milyon genç yaşadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan İstanbul 3. Bölge 6. Sıra Milletvekili Adayı Yadigar Özen, "Bu sayı toplam nüfusumuzun %20’sini ifade ediyor. Türkiye’nin yüzde 20’sinin temsilcisi olmak için halkımızdan yetki istiyoruz. " dedi.

Vatan Partisi'nin vaadlerini sıralayan Özen şunları söyledi: "Bizlerin yönettiği bir ülkede hiçbir çocuğumuz iş kazalarında hayatını kaybetmeyecek, geleceğini kazanacak.  Bizlerin yönetiminde kızlarımız erken yaşta evlendirilmeyecek, erken doğumdan hayatlarını kaybetmeyecekler. Atanamayan öğretmenimiz kalmayacak. Tarikatlara yaşama alanı bırakmayacak, Tarikat yurtlarını kapatacağız. Kadınımızın evlere kapatılmasını önleyecek, toplumsal hayattaki özgürlüğünü ve üretim ilişkilerindeki yerini sağlamlaştıracağız. Bugün ülkemizde Demirtaş’a özgürlük güzellemeleriyle vicdan sorgulaması yapanların karşısına 23 yaşında PKK’ya şehit verdiğimiz Aybüke Yalçın’nın vicdanıyla geçeceğiz. Meclisten terör örgütlerini temizleyeceğiz.  Bizler Vatan Partisi’nin gençleri halkımızdan yetki istiyoruz."



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KILIÇDAROĞLU'ndan TAZİYE MESAJI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden oyuncu Fatma Girik için baş sağlığı mesajı...

Haberi Oku