PROJE mi İSTİYORSUNUZ?

Okul açın,
Sanat kurumları açın.
Köylerde, ilçelerde ziraat evleri, sanat evleri açın, fabrikalar yapın, üretimi canlandırın. Üniversiteden yetişen gençlere Anadolu’da iş imkânları yaratın. Hem ülke kazansın hem de gençler iş imkânı bulsun. Okulda öğrendiklerini sahada uygulama imkânı bulsun.

Bu adımları atacak oldunuz da size engel olan mı var?

Bilimi toprakla buluşturun, sanatı insanlarla buluşturun. Bakın o zaman toprak nasıl güzel ürün veriyor. Bakın o zaman insanlar nasıl iyilik saçıyor.

Muhalefet partilerine sesleniyorum!

Hükûmette olmayabilirsiniz ancak kitlesel gücünüzü kullanıp yapabileceğiniz o kadar çok proje var ki.
Birçok il ve ilçede belediye başkanlığına sahipsiniz, partilerinizin her ilde teşkilatı var. Yeter ki faydalı projeler üretmek isteyin. Saydığım kimi projelerden yaptıklarınız vardır. Benim dediğim daha genel, ülke çapında bir ayağa kalkıştan bahsediyorum. Bir eğitim, sanat ve üretim seferberliğinden bahsediyorum.
Siyasi yol haritanız neyse o yolda yürüyün, muhalefetteki diğer partilerle olan siyasi mücadeleniz neyse devam edin ama aydınlanma ve üretim projeleri bütün bunların dışında devam etsin. Bu kültürü ülkeye hâkim kılın.

Dayanışma içine gireceğiniz birçok dernek, vakıf ve platform var. Gezi ile oluşmuş dayanışma kültüründen ve platformlardan yararlanın. Çok ciddi dernekler var eğitim ve sanat üzerine faaliyet yürüten onlarla işbirliğine gidin. Meslek odaları, aydınlar, bilim insanları, sanatçılar sizin işaretini bakar sadece. Yeter ki bu niyetle yola çıkın, bakın nasıl destek göreceksiniz.

Siyasi tavrınızın dışında bir aydınlanma ve üretim yol haritası belirleyin, bu yol haritasını katılan herkesle birlikte yapın. Bu Türkiye’nin aydınlanma ve yol haritası olsun…

14 yıldır hükûmette olan parti bütün siyasi mücadelenin dışında laikliği, bilimi, sanatı, özgür düşünceyi yok etmek konusunda sabit adımlarla ilerlemektedir. Özgür düşünceden, laiklikten yana olanların dağınık olmaları, laik ve özgür düşüncenin ayakta kalması konusunda birleşip projeler üreterek uygulamaya koymadıkları için hükümetteki parti hedefinde ilerliyor. Bu konuda çok ciddi yol aldığı kesin. Ülkemizi ayakta tutacak iki anahtardan biri laikliktir. Özellikle hükümetteki parti laikliğe büyük zarar vermiştir.

Bunun karşısında özgür düşünce, akıl, bilim, laiklikten yana olanların elinde iki yol var eğitim ve sanat. Bu iki alana verebileceğimiz kadar destek vermeliyiz.
Hükümetteki partinin sözcüsü ne demişti, "eğitimli insanlar bize oy vermiyor". Başka bir sözcüsü "her ile bir üniversite açmak kendi ayağımıza kurşun sıkmaktır" dememiş miydi!  Bu sözleri söyleyen partinin ne yapacağı açık ve yapıyorlar da, eğitimi, sanatı yok ediyorlar.
 
Bu şartlar altında laiklikten, özgürlükten, bilimden yana olanların ne yapması gerektiği ortada. Hiç değilse laiklik konusunda, özgür düşünce konusunda birlikte somut projeler üretmek ve bunun sürekliliği sağlayacak alt yapıyı sağlamlaştırmak...

Eğer düşündüğümüzü özgürce söyleyebilmek istiyorsak ve gelecek nesillerin özgürlüğünü garantilemek istiyorsak, eğitim, sanat bilim, üretim alanında sağlam adımlar atmamız şarttır.
 

https://twitter.com/nasuhbektas
https://www.facebook.com/bektasnasuh
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87