Sağlık:
İSTANBUL''da 3 KİŞİ KARANTİNADA

İSTANBUL''da 3 KİŞİ KARANTİNADA

Şüpheli vakalar, eczaneden ilaç istemeleri üzerine tespit edildi.

Sultangazi Habibler Caddesi'nde bulunan eczacı Esra Koca, "Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. 'Bir saniye' dedim, doktor birini aradım" dedi ve ekledi:

"Doktor fotoğraf çekmemi söyledi. Fotoğraflarını çektim, doktora attım. O da yetkililere haber vermiş. Hastalık maymun çiçeği olabilir diye şüphelendik. "Maymun çiçeğine çok benziyordu. Antibiyotik ilaç kullanmış iyi gelmemiş o yüzden virüs olabilir diye düşündüm. Onlar gittikten sonra her yeri dezenfekte ettim."

Koca'nın krem verdiği iki kişi ve yanlarındaki bir arkadaşı, eczane çıkışında yolda yürürken durdurulduktan sonra ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü.

NTV'nin haberine göre yaraların suçiçeği nedeniyle oluşmuş olması da mümkün. Fakat bu kişiler her ihtimale karşı test sonucu gelene kadar karantinada tutulacak.

Henüz Türkiye'de tespit edilmiş bir maymun çiçeği vakası bulunmuyor.

Maymun çiçeği virüsü: Endişelenmeli miyiz yoksa görmezden mi gelmeliyiz

İstanbul Çamlıca Medicana Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, virüsün yüzde kaç ölümcül olduğunun bilinmediğini söyledi fakat son salgında henüz bildirilen bir ölüm olmadığını da vurguladı.

Koçak "Dünya çapında 42 yaşın altındaki popülasyon, çiçek hastalığı aşılama programlarının uygulamasının sonlandırılması nedeniyle enfeksiyona açık durumdadır. Maymun çiçeği, çiçek hastalığına neden olan virüsle yakından ilişkili olduğundan, çiçek hastalığı aşıları önleyici tedbir olarak kullanılabilir" dedi.



BBC News
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku