Sağlık:
İSTANBUL'da ANLAMLI BULUŞMA

İSTANBUL’da ANLAMLI BULUŞMA

Bu cesur yüreklerin yolları Süreyyapaşa Pulmoner Rehabilitasyon da kesişti. Öyle sıkı bağlar kurdular ki kendileri gibi aynı kaderi paylaşan hastalarla, yan yana, omuz omuza mücadele veriyorlar.  

Bu amaçla da Maltepe’de düzenlenen kahvaltılı etkinlikle doktorları, sağlık çalışanları ve fizyoterapistleriyle kahvaltıda buluşarak organ naklinin önemine değinmek için bir araya geldi.

Derya Yıldırım, Cemal Akıncı, Oktay Yüksel ve Metin Mumcuoğlu’ndan oluşan “Nefesim Olur Musun Platformu yakın zamanda dernek olmaya hazırlanıyor. Amaçları da aynı kaderi paylaştıkları diğer hastalarla daha kolay iletişim kurmak, yaralarını birlikte sarmak ve zor zamanlarında gönül birlikteliği yaparak sorunlarına dikkat çekmek.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Hastanesi hekimlerinden Doç. Dr. Erdal Taşçı ve ekibi, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesi'nden Doç. Dr. İpek Özmen, Uzman Dr. Elif Yıldırım, Baş Hemşire Nurgül Karayel, Fizyoterapistler Murat Öztürk Rüya Evin Aydın ve Meral Karakış etkinliğe katılarak hastalarına destek verdi…

Plaket töreni sırasında da duygusal anlar yaşandı.  Plaketlerini hastalarından alan doktorlar “Ne mutlu bize ki hastalarımızın yüreklerine dokunabilmişiz. Bu plaketler de işte bu yüzden çok anlamlı ve özel” dedi.

Bu anlamlı günde konuşan Doç. Dr. Erdal Taşçı, "Hastalarımızı günlük hayatın içerisinde görmek ve onlarla hastane dışında böyle güzel bir ortamda aynı havayı solumak bizim için en mutlu şey. Onları sağlıklı gördükçe yaptığımız işin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Tüm yorgunluğumuz gidiyor. Onlar mutlu ise bizler de mutluyuz" dedi.

Süreyyapaşa Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. İpek Özmen de akciğer nakli olan ve diğer akciğer hastalarının günlük hayatlarında daha az hareket ettiğini belirterek, "Günlük işlerini yapmak, dışarı çıkmak bu hastalar için giderek sıkıntı olmaya başlar. İleri dönemlerde ise bu durum kas, kemik erimesi, akciğer ve kalp fonksiyonlarında azalmaya sebep olur. Artık tüm dünyada bilindiği üzere biz de hastanemizde hastalara ilaç tedavisinin yanı sıra, egzersiz reçete edebilmek amacıyla ünitemizi oluşturduk. Sonuç ise beklentilerimizin üstünde oldu. Özellikle de sizleri böyle görünce çok mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

Etkinliğin önemli sürprizlerinden biri de ünlü sanatçı Şafak Sönmez’in katılımı oldu. Yeni kaset çalışmasını bitiren ve tanıtımı için gün sayan sanatçı organ bağışının önemine değinerek her zaman sosyal projelerine destek vereceğini söyledi.

Kısa bir süre önce akciğer ameliyatı olarak hastalığı atlatan Haber Koordinatörümüz Hüzün Yücel de etkinliğe katılarak “Nefesim Olur Musun Platformuna destek verdi. Yücel, “Bana gelmez denemeliyiz, gelebilir. Hem de sinsi sinsi gelebilir. O yüzden Organ Bağışı çok önemli, elimizi taşın altına koymamız gerekiyor” dedi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku